Jasper Cillessen, en una imatge d'arxiu amb l'Ajax (Reuters)

Jasper Cillessen, titular a Rostov, no pot evitar que l'Ajax quedi fora de la Lliga de Campions

La urgència de l'Ajax per passar a la fase de grups de la Lliga de Campions ha portat el seu entrenador a posar a l'onze inicial el porter. El seu concurs, però, no ha evitat la desfeta de l'equip holandès davant del Rostov (4-1)

El porter de l'Ajax Jasper Cillessen ha estat titular en el partit de tornada de l'última eliminatòria prèvia a la fase de grups de la Lliga de Campions que els holandesos han jugat al camp del Rostov rus. A l'anada, tots dos equips van empatar a 1 i l'entrenador de Cillessen, Peter Bosz, ha considerat vital el concurs del porter per passar a la següent fase de la competició.

Tot i el concurs de Cillessen, l'Ajax ha encaixat un duríssim correctiu al camp del seu rival (4-1). El porter ha evitat el primer gol rus, amb una bona aturada, en el minut 9. En el 34, però, Sardar Azmoun ha fet l'1 a 0 de cap. En el 52, novament de cap, ha arribat el 2 a 0 d'Aleksandr Erokhin. En el minut 60, Christian Noboa ha desviat la rematada d'Ivan Novoseltsev per marcar el 3 a 0. Vuit minuts més tard, després d'una cursa en solitari, Dimitri Poloz ha arrodonit la golejada del Rostov. El gol de l'honor dels holandesos l'ha fet de penal Davy Klaasen en el minut 86.

Mentre Cillessen era a la gespa, FC Barcelona i Manchester City pregaven perquè no tingués cap ensurt. L'arribada del futbolista holandès és la condició indispensable per tancar el traspàs del blaugrana Claudio Bravo al club que ara entrena Pep Guardiola. Una lesió de l'encara jugador de l'Ajax, que està citat dijous a primera hora del matí a Barcelona per passar la revisió mèdica, hauria impedit l'operació.

El fet d'haver jugat la fase prèvia de la Lliga de Campions amb l'Ajax no impedirà a Cillessen jugar la fase de grups d'aquesta mateixa competició amb el FC Barcelona.