Ciclisme

Jan Ullrich, condemnat a 21 mesos de presó eludible per conduir ebri i per excés de velocitat

L'exciclista alemany, guanyador del Tour del 1997, ha estat multat a més amb 10.000 francs suïssos (8.707 euros) pel Tribunal de Weinfelden, al cantó de Thurgau, on residia fins a principis d'aquest any

Jan Ullrich, en una imatge d'arxiu (Reuters)

L'excampió alemany de ciclisme Jan Ullrich ha estat condemnat per un tribunal suís a 21 mesos de presó eludible, per conduir ebri i excés de velocitat el 2014, ha informat avui l'agència helvètica ATS. L'alemany ha estat multat a més amb 10.000 francs suïssos (8.707 euros) pel Tribunal de Weinfelden, al cantó de Thurgau, on residia fins a principis d'aquest any.  

Ullrich es va declarar culpable en el judici, en el qual va reconèixer haver consumit alcohol, i ha dit que acceptava la sentència. El guanyador del Tour de França de 1997 tenia 1,8 mil·ligrams d'alcohol a la sang en el moment de l'accident, i les anàlisis també van detectar la presència de medicaments. Conduïa a més amb 130 quilòmetres per hora en una carretera en què només estava permès anar a 80.   

L'exciclista va xocar contra la part posterior d'un vehicle en un stop i posteriorment ho va fer frontalment amb un cotxe que venia en el sentit contrari. Ullrich, de 43 anys, pren Valium perquè dorm malament a causa d'una hèrnia discal, però ha subratllat que el dia de l'accident no havia pres cap medicament.
   
La jutge va considerar que es tractava d'un delicte greu i per això es va mostrar més dura que el fiscal a l'hora de dictar sentència, ja que el Ministeri Públic només havia demanat 17 mesos de presó eludible. El procés s'havia d'haver celebrat de manera accelerada el 2015, però els jutges havien exigit una nova investigació, de manera que el judici no s'ha celebrat fins ara.