Doblet català a la Vall Fosca
Muntanya

Jan Margarit i Laura Orgué s'imposen a la Vertical Cabanera amb rècord

Jan Margarit ha guanyat la prova i ha polvoritzat el rècord que tenia Marc Solà des del 2012. En categoria femenina, Laura Orgué també ha fet rècord i s'ha imposat al davant de María Zorroza i Clàudia Sabata.

Actualitzat

Laura Orgué i Jan Margarit s'han imposat en la vuitena edició de la Vertical Cabanera de la Vall Fosca, prova que pertany al Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical. La Cabanera és una de les proves més exigents del calendari on els participants han de superar 1.463 metres de desnivell. 

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha guanyat la prova i ha polvoritzat el rècord que tenia Marc Solà des del 2012, quan va parar el cronòmetre en 1h 2′ 12″. Margarit ha marcat un temps de 58 minuts i escaig. El segon classificat ha estat Oriol Cardona, i, el tercer, a poca distància, Pere Rullan. Un podi cent per cent català en la primera edició de la Vertical Cabanera com a prova vàlida en una Copa del Món.

Pel que fa a la categoria femenina, també dues corredores han batut el rècord d'1h 14' 58", que havia aconseguit Mireia Santesmases el 2012. Laura Orgué (UE Urgellenca), vigent campiona del món de curses verticals, ha estat la guanyadora (1h11:57.060). María Zorroza (1h14:29.660) ha estat segona, i, Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), tercera (1h17:17.900). 

Anar al contingut