Triatló

Jan Frodeno, primer campió olímpic de triatló en proclamar-se guanyador de l'Ironman de Hawaii

L'alemany, resident a Girona, ha estat el primer d'aconseguir el doblet en les dues modalitats de triatló, l'olímpica i la llarga distància

Actualitzat

Jan Frodeno, campió olímpic de triatló dels Jocs Olímpics de Pequín del 2008, ha guanyat l'Ironman de Hawaii, considerat el Mundial del triatló de llarga distància: 3,8 quilòmetres, de natació, 180 de ciclisme i una marató atlètica per tancar la prova. L'alemany ha necessitat 8 hores, 14 minuts i 40 segons per arribar a la meta.

Frodeno, de 34 anys i resident a Girona, ha tret 3 minuts i 3 segons d'avantatge al seu compatriota Andreas Raelert i s'ha convertit en el primer campió olímpic que guanya a Hawaii. Les distàncies olímpiques són més curtes: 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres corrent. El bronze a l'Ironman ha estat pel nord-americà Timothy O'Donell. El sabadellenc Miquel Blanchart i Tintó ha entrat dissetè.

En la categoria femenina la guanyadora ha estat la suïssa Daniel Ryf, amb un temps de 8 hores, 57 minuts i 57 segons. La segona classificada, la britànica Rachel Joyce, ha arribat 13 minuts més tard. La tercera ha estat l'australiana Liz Blatchford.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut