Jack Miller, el més ràpid del primer dia a Le Mans
Motor

Jack Miller lidera el primer dia d'entrenaments del Gran Premi de França a la categoria de MotoGP

L'australià és el més ràpid d'un primer dia d'entrenaments on els pneumàtics de mullat han estat els més utilitzats, amb una primera sessió marcada pels ànims a Nicky Hayden

Actualitzat

El circuit de Le Mans acull des d'aquest divendres un Gran Premi de França en què tothom està pendent de Nicky Hayden. Entre mostres d'afecte cap a l'ex-campió del món, que es debat entre la vida i la mort,el més ràpid a la categoria de MotoGP ha estat Jack Miller (Honda). L'australià ha marcat el millor temps del primer dia d'entrenaments a la primera de les dues sessions del dia. A la segona el més ràpid ha estat l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici), però sense rebaixar el temps de l'australià.

L'aigua ha estat la protagonista del dia al circuit francès. Al començament de la primera sessió la pista estava humida, i els pilots amb sortit amb pneumàtics de mullat. En els últims minuts d'aquesta primera tanda, amb el sol lluint, per fi s'han muntat gomes de sec. I Miller ho ha aprofitat per fer la seva millor volta. En la segona sessió ha tornat la pluja, i Dovizioso ha estat dels pocs que ha pogut millorar el seu temps previ.

Després d'un primer dia de treball sobre mullat per un gran Premi que es preveu sobre sec, els pilots tindran demà una tercera sessió classificatòria tensa amb l'objectiu d'acabar entre els 10 primers i evitar-se la Q1. Miller lidera en aquesta moments la classificació del Gran Premi de França, al davant de Marc Márquez (Honda) i Johann Zarco (Yamaha). Maverick Viñales (Yamaha) és el desè, Dani Pedrosa (Honda) catorzè, "Tito" Rabat (Honda) divuitè, Aleix Espargaró (Aprilia) vint-i-dosè i el seu germà Pol (KTM) vint-i-tresè.

A la categoria de Moto2 l'italià Lorenzo Baldasarri (Kalex) ha dominat el primer dia d'entrenaments gràcies al temps aconseguit en la primera tanda, mentre que Àlex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) ha estat el més ràpid de la segona, amb un registre però que només el permet ser el desè de la classificació. Millor paper ha tingut Xavier Vierge (Tech 3), sisè. Isaac Viñales (Kalex) ha estat dotzè, Àxel Pons (Kalex) setzè, Ricard Cardús (KTM) dinovè i Edgar Pons (Kalex) trenta-dosè.

A Moto3 el malaisi Adam Norrodin (Honda) ha dominat la primera tanda d'aquest divendres, amb un temps que com ha passat a la resta de categories li ha permès tancar el dia al davant de la classificació. L'argentí resident a Barcelona Gabriel Rodrigo (KTM) s'ha fracturat la clavícula dreta durant la segona sessió i serà baixa per la cursa. És la segona vegada aquesta temporada que Rodrigo es trenca aquest os. La primera va ser a Qatar.

Anar al contingut