Ivan Basso ha anunciat la seva retirada del ciclisme professional (EFE)
Ciclisme

Ivan Basso es retira després de superar amb èxit un càncer testicular

El veterà ciclista italià, de 37 anys, ha decidit penjar la bicicleta i ha fet l'anunci durant la presentació de la 99a edició del Giro

Actualitzat

Ivan Basso ha confirmat la seva retirada professional del ciclisme coincidint amb la presentació de la 99a edició del Giro d'Itàlia. El veterà ciclista italià, de 37 anys, ha decidit penjar la bicicleta tot i que acaba de superar amb èxit un càncer testicular, del qual va ser operat el 15 de juliol i que el va obligar a retirar-se amb urgència del Tour.

"Tot esportista sap que la seva llum no il·luminarà sempre durant la seva carrera. Inevitablement, en algun moment aquesta llum es va fent fosca com un senyal i un esportista intel·ligent ha de saber quan arriba el moment d'apagar-la", ha confirmat Basso.

Basso, que actualment estava a les files de l'equip Tinkoff-Saxo, el mateix d'Alberto Contador, seguirà lligat a l'estructura d'aquesta formació ciclista en alguna funció del cos tècnic que encara està per definir en els propers dies. Al seu palmarès hi ha dues victòries al Giro (2006 i 2010) i dos podis al Tour de França (2004 i 2005) com a segon i tercer classificat, respectivament.

El Giro 2016, presentat

Aquest dilluns s'ha presentat el recorregut de la pròxima edició del Giro d'Itàlia. La prova de tres setmanes començarà a Holanda, concretament a Apeldoorn, el 6 de maig, i acabarà el 29 de maig a Torí, i destaquen fins a cinc etapes amb arribada en alt.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut