Espanyol

Iván Alonso, amb dos gols, protagonitza la victòria de l'Espanyol sobre el Tenerife (2-1)

Tercera victòria de la temporada per a l'Espanyol. L'equip de Pochettino va fer oblidar durant 90 minuts el "cas Tamudo" i es va endur els tres punts de manera justa. Iván Alonso va obrir la llauna en el minut 11 de la primera part, però el Tenerife va igualar el marcador tot seguit per mitjà d'Alfaro. Després van arribar unes quantes ocasions que Aragoneses va desfer, però l'Espanyol va continuar insistint i, finalment, va obtenir el desitjat premi en el minut 60, amb un golàs del mateix Iván Alonso, que va ser definitiu. Dissabte, visita al camp del Sevilla.

L'Espanyol va sortir a la gespa decidit a oblidar l'"afer Tamudo", que va monopolitzar la informació blanc-i-blava durant els últims dies. Fruit d'aquesta empenta inicial, els pericos es van avançar en el marcador en el minut 11, quan Iván Alonso va culminar un contracop amb un xut ras al qual no va poder arribar Aragoneses. Però va durar ben poc l'alegria, perquè tres minuts després Alfaro va empatar el partit amb un xut des de la frontal de l'àrea que Kameni no va poder desviar, tot i que semblava que podria haver arribat a la pilota si hagués estat més atent.

Després d'una estona d'incertesa, en què cap dels dos equips semblava que portés les regnes del partit, l'Espanyol va tornar a gaudir d'ocasions per marcar: tres, en concret, de molt clares. La primera la va tenir Callejón en un cop de cap que va treure miraculosament Aragoneses sobre la línia de gol. La segona, Iván Alonso, el xut del qual es va trobar amb l'excel·lent resposta del porter del Tenerife. I la tercera, un exquisit llançament de falta de Nico Pareja, que es va estavellar al pal. Quedava clar, doncs, que l'Espanyol mereixia anar al davant, però al descans el resultat era d'1-1.

Golàs d'Iván Alonso

A la represa, els dos equips van augmentar el ritme de joc, que va arribar a ser frenètic. Pel que fa a l'Espanyol, l'entrada de Marqués per Coro va ser providencial. Feia només dos minuts que Marqués corria per la gespa quan va fer una gran passada dins l'àrea perquè Iván Alonso, amb una potència increïble, enviés la pilota a l'escaire. Un autèntic golàs que va fer pujar el 2-1 al marcador.

A partir de llavors, l'Espanyol va donar el pes del partit al Tenerife, que no va saber ben bé què fer amb l'esfèrica. Els pericos ho van aprofitar per sortir al contracop i el mateix Iván Alonso va tenir un parell d'oportunitats per arrodonir la seva actuació amb el "hat-trick", però ja estava molt cansat i en els últims metres es va veure superat pels defenses del Tenerife. Per la seva part, el conjunt de José Luis Oltra va ser incapaç d'inquietar Kameni -tret d'alguna cavalcada en solitari de Nino- i no va tenir opcions d'assolir l'empat.

Així doncs, tercer triomf a la Lliga per a un Espanyol que oblida una mica el "cas Tamudo" i afronta amb la moral alta el dificilíssim partit de dissabte vinent (22.00 h, TV3) al camp del Sevilla.