Eufòria italiana i depressió francesa (Foto: Reuters)
Rugbi

Itàlia li pren la mida a França (23-18) en el torneig de les Sis Nacions

Victòria d'Itàlia sobre França que ja no hauria de sorprendre els aficionats al rugbi. L'equip transalpí ha estat tradicionalment el més feble del torneig, però ja és el segon any que aconsegueix dominar els gals, uns teòrics favorits per al títol.

La primera jornada del Sis Nacions s'ha tancat a Roma amb una victòria d'Itàlia sobre França que ja no hauria de sorprendre els aficionats al rugbi. L'equip transalpí ha estat tradicionalment el més feble del torneig, però ja és el segon any consecutiu que aconsegueix dominar els gals, uns teòrics favorits per al títol.

El partit ha resultat agònic, els italians han trobat el seu millor home en Orquera, autor de 10 punts i infal·lible en les quatre puntades que ha intentat. La resta dels seus companys, a més, han treballat molt seriosament en defensa i han estat més inspirats en una especialitat tan "francesa" com el joc amb la mà.

França ha decebut amb un joc molt allunyat del dels tres partits de preparació que havia guanyat abans de l'inici de la temporada. Ha arribat al descans guanyant (13-15), però l'ha condemnat una segona part nefasta en la qual només ha pogut aconseguir una puntada per puntuar.

Del minut 50 fins al final, l'únic equip sobre el terreny de joc ha estat l'italià, amb una remuntada que ha posat l'Estadi Olímpic dret.