Itàlia goleja Ucraïna (3-0) i s'enfrontarà amb Alemanya en una de les semifinals

Itàlia s'ha classificat per a les semifinals del Mundial, on s'enfrontarà amb Alemanya, la selecció amfitriona. Els italians van complir els pronòstics i van golejar Ucraïna per 3-0 en un partit disputat a l'estadi d'Hamburg. Zambrotta va inaugurar el marcador en el minut 5 amb un xut des de fora de l'àrea. En la represa, els ucraïnesos van tenir dues ocasions clares d'empatar, però van perdonar i Itàlia va sentenciar amb dos gols més fets pel Bota d'Or europeu, Luca Toni. Tot i l'escàndol en què viu immers el Calcio, el futbol italià ha tornat a demostrar la seva competitivitat en els moments decisius.

Els italians van tenir el partit de cara des del minut 5, quan Gianluca Zambrotta va sorprendre amb un xut des de fora de l'àrea del porter Xovkovski. El jugador del Juventus interessa al Barça i al Reial Madrid. Segons el candidat a la presidència Lorenzo Sanz, Zambrotta s'ha compromès a vestir de blanc tot i que el seu representant ho ha desmentit.

A l'inici del segon temps, els ucraïnesos van tenir dues bones opcions per empatar. En la primera, el cop de cap de Gusin va anar al pal. Després, Buffon va treure un xut de Gusev, i Zambrotta, el de Kalinitxenko. Ucraïna va perdonar i els italians, com és habitual, ho van aprofitar per sentenciar el matx amb els dos primers gols en el Mundial del Bota d'Or europeu, Luca Toni. El 2-0 va ser una rematada de cap a una centrada de Totti. I el 3-0 va arribar després d'una gran jugada de Zambrotta culminada pel davanter de la Fiorentina. Itàlia, que va dedicar la victòria al directiu de la Juve Gianluca Pessotto, que continua greu a l'hospital, es jugarà dilluns contra Alemanya una plaça per a la final de Berlín.