Lo Cicero s'ha acomiadat de la selecció amb una victòria. (Foto: Reuters)
Rugbi

Itàlia completa un Sis Nacions meritori derrotant Irlanda per primera vegada (22-15)

La selecció italiana de rugbi s'ha imposat per primera vegada a Irlanda en el torneig de les Sis Nacions i s'ha assegurat el quart lloc. És, també, la primera vegada que els blaus queden davant dels del trèvol en catorze edicions disputades.

La selecció italiana de rugbi s'ha imposat per primera vegada a Irlanda en el torneig de les Sis Nacions des que hi va arribar l'any 2000 i s'ha assegurat el quart lloc, encara optant al tercer en funció del que passi en el França-Escòcia que tancarà el campionat. És, també, la primera vegada que els blaus queden davant dels del trèvol en catorze edicions disputades.

Amb un gran partit, els transalpins han homenatjat l'històric Lo Cicero, que s'acomiada de l'equip després de 103 convocatòries internacionals.

L'únic assaig del partit ha arribat en el minut 48 mitjançant Venditti. Els italians han dominat en tot moment, tot i que no han pogut distanciar-se fins a la segona part. Al descans, els visitants estaven molt vius gràcies a dos cops de càstig de Jackson, molt a prop del tres transformats per Orquera (2) i García. Els irlandesos s'han vist molt afectats per les lesions de Marshall i Earls i per la targeta groga a O'Driscoll, que l'ha deixat fora del partit entre els minuts 30 i 40.

Itàlia demostra la seva bona progressió en el torneig emblema de l'hemisferi nord en un any que els ha portat dues victòries, en la jornada inaugural contra França, i ara en la cinquena i última contra Irlanda.