Futbol

Islàndia dóna la sorpresa i deixa Anglaterra fora de l'Eurocopa (1-2)

Els islandesos no s'han arronsat davant la poderosa Anglaterra i una combinació d'encert i sang freda els ha donat el bitllet per als quarts de final

Oriol LlachActualitzat

Anglaterra ha suat de valent per intentar classificar-se per als quarts de final de l'Eurocopa davant de la modesta Islàndia, però al final, contra tot pronòstic, han estat els nòrdics qui s'han emportat la victòria.

Només començar, penal a favor dels anglesos que ha transformat Wayne Rooney. Encara ressonaven a l'Estadi de Niça les celebracions dels sorollosos aficionats anglesos quan Sigurdsson, de cap, ha rematat una brillant centrada i ha igualat el marcador. La glòria anglesa no ha durat ni un minut.

I de la glòria a l'infern, quan Sigthorsson, deu minuts més tard, ha fet el segon per als nòrdics amb un xut no gaire fort des de l'àrea petita, però que ha agafat per sorpresa el porter Hart. Han saltat totes les alarmes al costat d'Anglaterra després de veure com els islandesos plantaven més cara de la prevista.

Nervis en el joc dels anglesos, que han acaparat infructuosament tota la iniciativa. Kane ha engaltat una pilota al primer toc, però el porter islandès, Halldorsson, ha enviat a córner una canonada que anava directa a gol, la desesperació de Roy Hodgson a la banqueta era cada cop més difícil de dissimular i és que, tot i intentar-ho, constatava que el partit es complicava per moments.

A la represa, els nòrdics han plantejat una segona part conservadora, no es podien creure que tinguessin la totpoderorsa Anglaterra contra les cordes. Els islandesos han mantingut el cap fred i han sabut contrarrestar les cada vegada més desesperades jugades dels rivals, fins i tot s'han permès el luxe de tenir ocasions per sentenciar el partit amb el tercer gol, però Joe Hart s'ha retrobat amb l'encert en les aturades.

Només acabar el partit, el seleccionador anglès Roy Hodgson ha anunciat que deixava el càrrec.

El següent capítol en la gesta de la selecció d'Islàndia serà diumenge davant d'una de les grans favorites, l'amfitriona França.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut