Motociclisme

Isidre Esteve és sotmès a un drenatge pulmonar abans de decidir quan l'operaran d'una lesió medul·lar greu

El món del motociclisme ha portat una mala notícia aquest cap de setmana. Isidre Esteve va tenir un gravíssim accident en una prova del Campionat d'Espanya d'enduro que es feia a Almeria. El pilot d'Oliana ja està ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on esperen operar-lo, com a molt tard, demà passat. Fins llavors no se sabrà si la lesió medul·lar que pateix és o no irreversible. De moment, el pilot català ha estat sotmès a un drenatge pulmonar abans de fer-li més proves per determinar el seu estat físic.

Isidre Esteve ha estat traslladat d'Almeria a Barcelona, primer en helicòpter i després en ambulància. El pilot català ha arribat al centre mèdic de la Vall d'Hebron a dos quarts d'onze del matí. Tot seguit l'han portat a la unitat de cures intensives de l'Àrea de Traumatologia i Rehabilitació. L'equip de metges, encapçalat per Xavier Mir, li ha fet les primeres exploracions, que coincideixen amb el comunicat mèdic de l'hospital d'Almeria que va assistir ahir a la tarda Esteve. Es tracta d'una lesió medul·lar greu.

El pilot d'Oliana té un traumatisme al tòrax amb contusió pulmonar, pneumotòrax dret, fractures costals i una fractura luxació de les vèrtebres T7 i T8. El lleidatà té, en aquests moments, uns drenatges als pulmons per solucionar les lesions derivades de la caiguda. Durant aquesta tarda passarà més proves i els especialistes que l'assisteixen decidiran quan entrarà al quiròfan.

El pilot de KTM va perdre el control de la seva moto ahir mentre participava en el Ral·li Tot Terreny de Huércal Overa, a Almeria. Esteve va caure espectacularment i es va fer un cop molt fort a l'esquena. Era la primera prova puntuable per al Campionat d'Espanya.

Un cop més, la mala sort s'ha interposat en el camí d'Isidre Esteve. El català, tot un expert en el Dakar, va patir la seva caiguda més greu en l'edició del 2006. Quan anava segon en la general va caure dues vegades consecutives, i com a resultat va perdre la melsa i es va haver de retirar dient adéu a les opcions que tenia de guanyar el ral·li africà. Llavors es va acabar imposant Marc Coma. Precisament ahir, el pilot d'Avià, que va guanyar la prova andalusa, va renunciar a recollir el trofeu i va anar a veure a l'hospital el seu company.