Futbol

Isaac Cuenca es confirma com la nova perla del planter del Barça

No hauria de sorprendre ningú si Isaac Cuenca torna a ser titular en el partit contra l'Athletic Club. El que inicialment es va interpretar com una anècdota, quan el davanter va debutar al Camp Nou contra el Viktoria Pilsen, va tenir continuïtat els dos partits de Lliga següents, i es va confirmar aquest dimarts a Praga: la nova perla del planter del Barça ja és una realitat en el primer equip.

Actualitzat
Va aparèixer en la gira dels Estats Units d'aquest estiu. Ell i uns quants més del B havien d'ajudar a cobrir les baixes dels que encara estaven de vacances. Però ja aleshores va tenir més protagonisme del que s'havia previst. La lesió d'Afellay en el primer amistós, a Washington, el va obligar a posar-se la samarreta amb presses i a sortir al camp gairebé sense escalfar. I va fer tot el que Guardiola volia que fes. La gira li va donar més minuts i més protagonisme del que havia de tenir en principi, i ho va aprofitar. Guardiola sabia que podia comptar amb ell. Quedava molt lluny la imatge d'aquell nen de dotze anys de l'infantil que, fitxat de l'Espanyol, deia que volia triomfar al Barça i ser com els seus ídols, Ronaldinho o Zidane.

Entre l'etapa a l'infantil del Barça i la del debut oficial en el primer equip, en la Champions fa quinze dies contra el Viktoria Pilsen, han passat anys i dues cessions, a la Damm i al Centre d'Esports Sabadell, amb qui la temporada passada va aconseguir l'ascens. Uns anys en què Isaac Cuenca somiava tot el que li està passant mentre s'entretenia amb una pilota, fent mil i un equilibris perquè no li caigués a terra, mentre els seus amics l'enregistraven per penjar-ho a internet.

Dos partits de Lliga titular, i dimecres el tercer, però a la Lliga de Campions. Obre el camp i, agosarat, no li fa por encarar cap defensa. Les seves centrades són les d'un extrem com toca i precises, com la que va servir a Cesc per fer el tercer gol. I un detall. Després de la celebració, tots i cada un dels seus companys el van anar a felicitar per la seva assistència.

De moment, està aprofitant les oportunitats que li han anat donant, però només Guardiola sap si tornarà al B o es quedarà al primer equip. La decisió, cada dia que passa, sembla més fàcil, o més difícil, depèn de com es miri.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut