Irlanda celebra el Sis Nacions de 2015 (Reuters)
Rugbi

Irlanda intentarà sumar el tercer Sis Nacions consecutiu en un torneig molt obert

La llista dels favorits d'enguany és més àmplia que mai. Tradicionalment són Anglaterra i Irlanda els combinats més forts, però aquest any tot està molt obert. Irlanda intentarà sumar el seu tercer títol consecutiu.

Actualitzat

Les seleccions d'Irlanda, Anglaterra, França, Gal·les, Escòcia i Itàlia tornen a escena aquest dissabte amb el començament del prestigiós torneig de les Sis Nacions, que es juga del 6 de febrer al 19 de març, i que Irlanda ha guanyat els dos últims anys. Les sis grans seleccions del vell continent tornaran a ocupar l'interès dels aficionats al rugbi.

La llista dels favorits d'enguany és més àmplia que mai. Tradicionalment són Anglaterra i Irlanda les que lideren les apostes, però, després de la desfeta dels anglesos en el seu mundial, en què no van passar la fase de grups, tot està molt obert.

França inicia en el Sis Nacions el cicle de Guy Noves després de la marxa de qui va ser seleccionador els últims quatre anys, Philippe Saint-André. Noves ha començat a renovar la plantilla i ha incorporat vuit jugadors debutants. Anglaterra ha començat a renovar l'equip de la mà del nou entrenador, l'australià Eddie Jones. Una altra de les favorites és Gal·les, subcampiona l'any passat i vencedora el 2012 i 2013. Irlanda, vigent campiona, és la principal favorita per adjudicar-se el títol. Seria el seu tercer campionat consecutiu.

"A priori", els dos combinats més fluixos són Escòcia i Itàlia, que lluitaran un cop més per evitar emportar-se la cullera de fusta. Itàlia continua tirant de la casta del seu veterà capità, Sergio Parisse, però la selecció transalpina té el paper de comparsa en aquest Sis Nacions: evitar acabar en última posició en el torneig més obert i impredictible des de fa anys. Greig Laidlaw tornarà a liderar els escocesos, que debuten al Sis Nacions a casa davant de la renovada Anglaterra.

Anar al contingut