Lliga de Campions

Iniesta es podria perdre el partit de Champions al Bernabéu per haver provocat una groga contra el Xakhtar

El Barça farà aquest matí l'últim entrenament abans de la final de Copa, que es jugarà demà a València. Els blaugranes, però, tenen ara un altre maldecap. La UEFA estudia sancionar Andrés Iniesta amb un partit a la Lliga de Campions, perquè considera que va provocar la targeta groga en el partit contra el Xakhtar al Camp Nou. El Barça ha presentat al·legacions a la UEFA davant de la proposta de sanció suggerida pel comissari del partit al Comitè Disciplinari de la UEFA. Aquest comissari considera que la targeta va ser forçada per complir la sanció en el partit de tornada, un cop resolta l'eliminatòria pel resultat clar que hi havia al marcador. El Barça confia en la solidesa dels arguments exposats en el seu plec d'al·legacions, i el comitè dictarà sentència aquest dimecres.

Actualitzat
Després de la jornada de festa d'ahir, avui tornarà l'activitat total a la ciutat esportiva Joan Gamper, i és que demà el Barça es juga el primer títol important de la temporada. Però els blaugranes ho tenen complicat per centrar-se únicament a guanyar aquest títol.

Iniesta podria perdre's el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions davant el Reial Madrid si prospera la proposta de sanció presentada per la UEFA, a instàncies del comissari del partit Barcelona-Xakhtar Donetsk. El Barça va tenir coneixement ahir de l'assumpte i la mateixa nit de dilluns va presentar al·legacions davant el Comitè Disciplinari de la UEFA. Les mateixes es basen en què en anteriors casos, que s'han produït aquesta mateixa temporada, la sanció ha estat d'un partit i una multa econòmica de 20.000 euros.

El comissari de la UEFA ha presentat un informe on sol·licita un partit addicional de sanció per a Iniesta. El manxec va veure una targeta groga en l'anada davant el Xakhtar (6 d'abril), per no guardar la distància reglamentària en el llançament d'una falta, i es va perdre el partit de tornada per acumulació d'amonestacions.

El club blaugrana, mitjançant un comunicat, ha informat que la proposta de sanció es resoldrà aquest dimecres. El comissari considera que la targeta va poder ser forçada per complir el partit de sanció per acumulació d'amonestacions en el partit de tornada. El club català confia en "la solidesa dels arguments exposats en el seu plec d'al·legacions, basats en la bona fe de l'acció protagonitzada per Andrés Iniesta i en la desproporció de les mesures disciplinàries propostes".

En aquesta mateixa competició i aquesta mateixa temporada, dos jugadors del Reial Madrid, Xabi Alonso i Sergio Ramos, van ser suspesos amb un partit i una multa econòmica de 20.000 euros perquè la UEFA va considerar que havien forçat la targeta vermella en el partit davant l'Ajax d'Amsterdam, això sí, amb maneres molt diferents.


Anar al contingut