Ilka Stuhec, exultant al podi (Reuters)
Ilka Stuhec, exultant al podi (Reuters)
Esquí alpí

Ilka Stuhec i Beat Feuz guanyen la prova de descens en el Campionat del Món d'esquí de Saint-Moritz

L'eslovena aconsegueix el primer títol important en la millor temporada de la seva carrera. El suís ha complert el seu somni en aconseguir el títol de descens a casa

Actualitzat

L'eslovena Ilka Stuhec ha obtingut el primer gran títol de la seva carrera després de proclamar-se campiona del món de descens. L'esquiadora, de 26 anys, ha estat la millor en els Campionats del Món que es disputen a Saint-Moritz (Suïssa), després de superar l'austríaca Stephanie Venier i la nord-americana Lindsey Vonn. Stuhec està completant la seva millor temporada, amb 3 victòries en 6 descensos en la Copa del Món. En els Mundials, l'eslovena ha ratificat el seu domini d'aquesta especialitat arriscant el mínim per evitar una sortida de la pista.

Venier, la segona, ha fet la gran sorpresa en accedir al podi amb només 21 proves en la Copa del Món. Vonn, or l'any 2009, plata el 2007 i el 2011, ha aconseguit el primer bronze en el Mundial de la seva carrera, meritori tenint en compte que, després de lesionar-se el novembre del 2016, no havia pogut tornar a competir fins a mitjans de gener.

El suís Beat Feuz guanya a casa

El suís Beat Feuz ha complert el seu gran somni en aconseguir el títol de descens en els Campionats del Món de Saint Moritz per davant del vencedor del supergegant, el canadenc Erik Guay, i de l'austríac Max Franz. Després del seu tercer lloc en el descens de Garmisch-Partenkirchen a finals de gener, Feuz es va col·locar en el grup de favorits.

La mala visibilitat va obligar als organitzadors a canviar la sortida i baixar-la al nivell en què es va fer la prova combinada, a la cota de  2.745 metres, deixant la baixada en 705 metres de desnivell i una longitud de 2.920 metres i 38 portes. L'esquí directe de Feuz ha estat clau per guanyar la prova. Guay, el segon, es va quedar a 12 centèsimes del guanyador.

Anar al contingut