Andrea Iannone
Iannone, al seu box, esperant que parés de ploure sobre Sachsenring (Reuters)
Motor

Iannone fa el millor temps en un primer entrenament de MotoGP deslluït per la pluja

La sessió ha vist caure diversos pilots i Lorenzo s'ha lesionat de poca gravetat; Fenati ha estat, encara en sec, el millor en Moto3

Actualitzat

Romano Fenati ha pres a Brad Binder el millor temps (1.28,196) en la primera sessió d'entrenaments per al Gran Premi d'Alemanya de Moto3, que es fa al circuit de Sachsenring. La categoria petita ha pogut rodar, sense la pluja anunciada, qua havia de caure més endavant.

El sud-africà, que havia estat el més ràpid durant bona part de la tanda, s'ha hagut de conformar amb la segona plaça, a poc més de quatre dècimes del seu rival. Després d'ells han acabat Enea Bastianini i Jorge Martín. Jorge Navarro, que ha rebut el vistiplau de la Comissió Mèdica per competir després de la lesió que es va fer entrenatnt-se a València, ha estat 24è. Joan Mir ha acabat 22è i Aron Canet, 29è.

La pluja limita la sessió de MotoGP

Andrea Iannone ha estat el millor en MotoGP. L'italià ha aconseguit un temps d'1.23,702 en la sisena volta, quatre dècimes de segon menys que Marc Márquez, el vencedor de les tres últimes cites teutones.

En la categoria reina sí que ha aparegut la pluja, que ha afectat diversos pilots, especialment al revolt onze, el més perillós del circuit, on han caigut Jorge Lorenzo, Scott Redding i Stefan Bradl. El mallorquí és el que n'ha sortit més mal parat, amb un esquinç en un turmell i una contusió en un dit. Res prou greu, segons els serveis mèdics, per impedir-li seguir competint.

Per tot plegat, la majoria de corredors han tornat als boxs havent fet set voltes com a molt, i han tornat al final, però sense que ningú hagi millorat temps.

Així, Valentino Rossi ha estat quart i, Lorenzo, dotzè. Entre els catalans, Pol Espargaró ha estat sisè; Maverick Viñales, setè; Aleix Espargaró, novè; Dani Pedrosa, onzè, i Tito Rabat, dinovè.

Premi a la pressió de Nakagami

Takaaki Nakagami ha encapçalat la taula de temps en Moto2. Johann Zarco havia estat el primer líder sòlid de la tanda, que ha vist com la pista es tornava a assecar, però, aviat, Àlex Rins i el mateix Nakagami han començat a pressionar. Finalment, el francès ha estat segon i, el barceloní, tercer.

No trobem un altre català, Àlex Márquez, fins al desè lloc. Molt més enrere, han apregut Àxel Pons (20), Isaac Viñales (21), Xavi Vierge (27) i  Èdgar Pons (28).

Anar al contingut