Iana Kudriavtseva durant un exercici en els passats Jocs Olímpics de Rio (Reuters)
Gimnàstica

Iana Kudriavtseva es retira amb només 19 anys per culpa d'una fractura en una cama

Guanyadora de tretze títols mundials i subcampiona olímpica als Jocs de Rio, la gimnasta russa s'ha vist obligada a deixar la competició per una lesió que li impedirà tornar a rendir al màxim nivell

Actualitzat

La gimnasta russa Iana Kudriavtseva, guanyadora de tretze títols mundials, s'ha vist obligada a retirar-se amb només 19 anys per culpa d'una fractura en una cama que li impedirà tornar a rendir al màxim nivell, segons ha anunciat, aquest dilluns, Irina Viner, màxima responsable de la Federació Russa de Gimnàstica (VFGH)

"Lamentem profundament que Iana, una gimnasta extraordinària, deixi la competició sent encara tan jove. Ja no li queden forces per suportar més operacions", ha confirmat Viner.
   
Iana Kudriavtseva va començar la seva carrera esportiva el 2008. Des de llavors ha acumulat tretze títols i tres subcampionats mundials i nou ceptres europeus. A més, en els Jocs Olímpics de Rio 2016 va ser subcampiona, darrere de la seva compatriota Margarida Mamun.   

Posseeix el rècord de precocitat d'una campiona mundial, ja que el 2013 ho va aconseguir en el concurs complet dels Mundials de Kíev, amb només 15 anys. Va superar dues gimnastes russes: Alina Kabaeva i Elena Karputxina, que ho van fer amb 16. Així mateix, és l'única gimnasta de la història que mai ha estat fora del podi en les competicions internacionals en què ha pres part.
Anar al contingut