Virgil van Dijk lidera la protesta dels internacionals holandesos contra "Veronica Inside" (Reuters)
Futbol internacional

Holanda obté un agònic empat contra Alemanya i completa la Final Four de la Lliga de les Nacions (2-2)

Els holandesos han estat capaços d'igualar un 2 a 0 advers amb gols de Promes i Van Dijk i disputaran la final a quatre juntament amb Portugal, Suïssa i Anglaterra

Holanda necessitava un empat contra Alemanya en l'última jornada per garantir-se l'última plaça de la Final Four de la Lliga de les Nacions i la selecció que dirigeix Ronald Koeman ha assolit l'objectiu quan gairebé ningú s'ho esperava. De forma agònica i en l'últim sospir, els holandesos, amb el porter blaugrana Jasper Cillessen a l'onze titular, han estat capaços d'igualar un 2 a 0 advers amb gols de Promes i Van Dijk i han barrat el pas a França.

Els alemanys, ja sense cap opció, s'havien avançat amb dos gols matiners. En el minut 9, Timo Werner ha inaugurat el marcador i, en el 20, l'extrem del Manchester City Leroy Sané ha fet el segon que semblava encarrilar el triomf del combinat de Joachim Löw. Però la reacció dels "orange" ha arribat en els últims minuts.

El davanter del Sevilla Quincy Promes ha reduït distàncies en el minut 84 i, ja en temps de descompte, el central del Liverpool Virgil Van Dijk ha establert la igualada definitiva. Holanda ha acabat líder del grup 1 amb set punts, empatat amb França, però es classifica per tenir millor "goal average" que els francesos i completa la final a quatre d'aquesta nova competició juntament amb Portugal, Suïssa i Anglaterra.