Lliga de Campions

Henry és baixa per jugar avui contra el Dinamo de Kíev, en la segona jornada de la Lliga de Campions

El Barça va fer ahir l'últim entrenament abans del partit que aquest vespre l'enfrontarà amb el Dinamo de Kíev al Camp Nou. Guardiola no podrà comptar amb Thierry Henry, ja que s'ha confirmat que no està recuperat de l'elongació de l'adductor de la cama esquerra que es va fer a Màlaga, dissabte. El tècnic de Santpedor va reiterar una vegada més que el Barça no és favorit per guanyar la Lliga de Campions. El jove israelià Gai Assulin, del filial, ha entrat a la convocatòria per completar la llista de 18 homes.

Actualitzat
Guardiola: "Som els menys favorits al títol"

El tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, va fer una repassada a tots els factors que juguen en contra del seu equip a la Lliga de Campions i va arribar a la conclusió que és el "menys favorit al títol", d'acord amb els números que mostren que cap club ha estat capaç de repetir èxits dos anys consecutius, des del 1990. Guardiola és de la idea que el Barça "no pot fallar" i va recordar els complicats desplaçaments que els blaugrana hauran d'afrontar a Rússia (Kazan) i Ucraïna (Kíev) amb una climatologia dura.

"També em preocupa que coneixem bé el Xakhtar Donetsk -rival en la Supercopa d'Europa- i el Dinamo de Kíev l'ha guanyat -és el vigent campió d'Ucraïna. Es tracta, a més, del líder del grup, que té grans jugadors davant, inclòs Andrei Xevtxenko, gran envergadura i un tècnic que treballa molt bé l'estratègia, sobretot l'ofensiva", va puntualitzar. Un altre aspecte que, al seu parer, juga en contra dels interessos del Barcelona és que els jugadors poden confiar-se en una lligueta, "en la qual és cert que hi ha més opcions de reaccionar que en una eliminatòria directa, però menys que a la Lliga".

"Si volem ser primers de grup cal guanyar aquests partits", va indicar Josep Guardiola, que va fer un gir cap a l'optimisme en el seu discurs quan, qüestionat sobre les conseqüències si les coses no sortissin, va respondre: "Les coses sortiran". Per compensar la baixa d'Henry, el tècnic va destacar que Andrés Iniesta està "molt millor" després de les últimes proves mèdiques a les quals s'ha sotmès, "encara que no està al cent per cent".

L'anàlisi de Txigrinski

Qui s'haurà d'acostumar a no jugar a la Lliga de Campions aquesta temporada és Txigrinski. El central ucraïnès coneix perfectament el proper rival, ja que ha jugat contra el Dinamo de Kíev un bon grapat de vegades. Txigrinski està convençut que el Barça guanyarà el partit.

Gazzaev: "Ens enfrontem amb el millor equip del món"

El tècnic del Dinamo de Kíev, Valeri Gazzaev, va demostrar la seva admiració pel Barcelona i el va qualificar com "el millor equip del món". Gazzev, no obstant això, està convençut que els seus jugadors poden aconseguir "un bon resultat" al Camp Nou i va destacar que s'han preparat per fer-ho.

Contràriament, el tècnic del quadre ucraïnès va obrir la porta perquè el vigent campió del torneig "no es prengui gaire seriosament" el Dinamo, i després va subratllar que els seus sí que s'han entrenat per a aquest partit "amb serietat". Valeri Gazzaev, que va donar per feta la presència a l'onze inicial del davanter Andrei Xevtxenko, va insistir en l'aportació de Xeva i va subratllar la seva "autoritat internacional i experiència", cosa que va qualificar de "molt útil per a un equip tan jove" com el seu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut