Héctor Ruiz, en una imatge d'arxiu
Natació

Héctor Ruiz, obligat a abandonar l'esport d'elit per prescripció mèdica

El nedador del C. N. Mataró, vigent campió d'Espanya de 10 quilòmetres en aigües obertes, va patir una sèrie d'arítmies i després de ser operat el 18 de març, els metges li va comunicar que havia de deixar la competició d'alt rendiment per no posar en risc la seva vida

Actualitzat

Héctor Ruiz, vigent campió d'Espanya de 10 quilòmetres en aigües obertes, s'ha vist obligat a deixar la competició per prescripció mèdica a causa dels problemes cardíacs que ve patint des del passat mes de desembre. El nedador del C. N. Mataró va patir una sèrie d'arítmies que van augmentar d'intensitat fins unes 50 al dia. Ruiz es va posar en mans d'especialistes que "li van detectar el ventricle esquerre dilatat, un augment de la trabeculació apical i l'arrel aòrtica lleugerament dilatada", explica en un comunicat la seva àrea de comunicació.
   
Ruiz, de 25 anys, va ser operat amb èxit el passat 18 de març, però els resultats no van ser els esperats, ja que "no va aconseguir solucionar els problemes cardíacs". Els metges van comunicar al nedador que havia de deixar l'esport d'alt rendiment per no posar en risc la seva vida. Aquesta notícia ha suposat un cop dur per a Ruiz, que estava lluitant per competir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Però el nedador de Vilamalla afirma que no deixarà de nedar. "La natació és i serà sempre la meva vida", ha declarat.
   
Ruiz, que va participar en els Mundials de Xangai (Xina) el 2011 i en els de Kazan (Rússia) l'any passat, afronta amb optimisme la nova etapa de la seva carrera professional: "Una etapa plena d'il·lusions i reptes amb nous propòsits pels que aixecar-me i lluitar", assegura. 

Anar al contingut