Hèctor Moreno celebra el seu gol davant de Portugal (EFE)
Futbol Internacional

Hèctor Moreno firma l'empat Mèxic contra Portugal (2-2) en la Copa de Confederacions

En el temps de descompte, una rematada de cap de l'exespanyolista en un córner ha significat el definitiu empat a 2

Portugal i Mèxic han empatat a 2 en un partit corresponent a la segona jornada del grup A de la Copa de Confederacions que es disputa a Rússia com a assaig del Mundial de l'any vinent. Tota l'atenció estava posada sobre Cristiano Ronaldo, després de les notícies d'aquesta setmana que podria marxar del Reial Madrid després de ser denunciat per Hisenda. El davanter portuguès s'ha deixat veure més en la primera part que en la segona. Per als portuguesos, el blaugrana André Gomes ha jugat els 90 minuts, els mateixos que ha disputat l'espanyolista Diego Reyes amb Mèxic. L'altra notícia del partit ha estat la reaparició del madridista Pepe després d'haver-se lesionat a començaments de l'abril.

La primera part del matx ha estat força entretinguda. En el minut 20, amb la col·laboració del videoarbitratge, els portuguesos han vist com anul·laven per fora de joc un gol de Nani després d'una rematada de Cristiano Ronaldo al travesser. Poc després, l'ocasió ha estat per al blaugrana André Gomes. Finalment, en el minut 34, Quaresma ha obert el marcador aprofitant una gran assistència de Ronaldo.

Tots dos jugadors han repetit papers en una nova oportunitat en el minut 39, però la pilota ha marxat fora per poc. Mèxic ha empatat en el minut 42, quan Vela, el millor del seu equip fins que ha estat substituït per Giovanni Dos Santos en el minut 58, ha aprofitat una errada defensiva per fer una precisa passada de gol a "Chicharito" Hernández. En la segona part, el joc ha perdut alegria i ha guanyat tacticisme. Mèxic ha mantingut el domini que havia recuperat en el tram final de la primera meitat, però sense generar grans ocasions.

El partit no s'ha tornat a animar fins als últims 10 minuts. El porter mexicà Guillermo Ochoa ha fet dues bones intervencions davant de Quaresma i el davanter que l'ha substituït poc després, André Silva. En el minut 85, Portugal ha fet el 2-1, quan Cédric ha aprofitat una pilota solta a l'àrea. En el minut 88, Martins podia haver sentenciat, però el seu xut ha sortit fregant el pal. I ja en el temps de descompte, en un córner, l'exespanyolista Hèctor Moreno ha fet el gol de l'empat definitiu.