Motociclisme

Hayden aprofita la caiguda de Rossi i guanya el seu primer títol mundial en Moto GP

Valentino Rossi tenia el seu setè títol mundial a l'abast, però el tòpic que diu que fins que cau la bandera de quadres no es pot cantar victòria s'ha complert al cent per cent, en l'última cursa de Moto GP al circuit de Xest. Rossi ha caigut en la quarta volta i amb ell ha rodat per terra un títol mundial que ha anat a mans de Nicky Hayden. El nord-americà ha acabat tercer, però ha aprofitat l'errada de l'italià per sumar de manera sorprenent el seu primer títol mundial. L'última victòria de la temporada ha estat per a Troy Bayliss, seguit de Capirossi i Hayden, mentre que Dani Pedrosa ha estat quart.

Rossi ha caigut tot sol i ha deixat en safata el títol a Nicky Hayden, que a la cursa anterior va caure quan Pedrosa se'l va emportar per davant. L'italià ha caigut a la quarta volta i, encara que ha tornat a la pista i ha fet una gran remuntada, no ha pogut impedir que Hayden s'hagi proclamat campió del món per primera vegada en la seva carrera esportiva. El noi de Kentucky, que ha rebut el suport del seu amic Michael Jordan, ha fet una gran carrera, sense nervis; en canvi, Rossi aquest cop sí que n'ha tingut, de nervis, i no ha pogut sumar el seu setè títol mundial. A la sortida se li ha aixecat la moto, ha perdut posicions i Nicky Hayden l'ha picat per darrere. Ha continuat en carrera i quan es decidia a passar, Stoner ha caigut. L'última victòria de la temporada ha estat per a Troy Bayliss, substitut de Sete Gibernau a Ducati, seguit de Capirossi i Hayden. Pedrosa ha entrat quart i Rossi ha creuat la meta en tretzena posició. L'italià ha demostrat la seva gran esportivitat i ha felicitat Hayden un cop acabada la cursa.

Als 125 cc, la victòria se l'ha endut Héctor Faubel, per davant de Mika Kallio i Sergio Gadea . Álvaro Bautista ha estat quart i Pol Espargaró, de només 15 anys, ha fet un excel·lent sisè lloc.

NOTÍCIES RELACIONADES