Lewis Hamilton
Lewis Hamilton ha aconseguit prendre-li el primer lloc a Nico Rosberg (EFE)
Motor

Hamilton sortirà des de la "pole position" al GP d'Espanya de Fórmula 1, amb Rosberg en el segon lloc

Els Mercedes tampoc s'han deixat sorprendre en una sessió classificatòria que ha vist els Red Bull al davant dels Ferrari, i en la que Alonso i Sainz han passat a la Q3

Actualitzat

Lewis Hamilton ha tingut l'última paraula en la qualificació del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 i ha fet la "pole position" per sobre de Nico Rosberg, que venia de dominar els entrenaments lliures. El britànic ha clavat un 1:22 en la volta decisiva, l'última, i s'ha recuperat d'una errada de frens que havia esguerrat la seva primera volta ràpida al principi de la Q3. Rosberg ha estat segon, a gairebé tres dècimes.

Darrere dels Mercedes s'ha produït una petita revolució. Els dos Red Bull, han sorprès passant al davant dels Ferraris i, a més, Daniel Ricciardo, amb el tercer lloc, li ha marcat la línia a l'emergent Max Verstappen, que havia estat millor que ell fins ara en el cap de setmana de debut a l'equip austríac. Kimi Räikkönen ha estat quart i, Sebastian Vettel, sisè, i tots dos hauran de patir molt en la sortida de diumenge, atesa la dificultat que presenta el circuit de Montmeló per fer avançaments.

En aquesta Q3 molts pilots han hagut d'especular amb els pneumàtics, pensant també en la cursa, i n'hi ha hagut cinc que només han sortit a fer l'última volta. Ha estat el cas de Fernando Alonso, que finalment s'ha classificat per un últim tram de classificació. El pla, però, no ha sortit bé, no ha fet servir les gomes esperades i ha acabat desè. Carlos Sainz, que s'està mostrant irregular aquest cap de setmana, sortirà vuitè.

Entre les decepcions de la tarda, cal comptar de nou Jenson Button, que no ha passat la Q2 i serà dotzè i, sobretot, la divuitena posició de Felipe Massa, que ha tingut un problema en un canvi de rodes i no ha superat la primera ronda, mentre que el seu company a Williams, Valtteri Bottas, podrà sortir des del setè lloc. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut