Lewis Hamilton, agafant avantatge en les primeres voltes de la cursa (Reuters)
Fórmula 1

Hamilton s'imposa en el Gran Premi dels Estats Units i retalla diferències amb Rosberg

L'anglès ha dominat amb autoritat la cursa a Austin, davant de Rosberg i Ricciardo. Fernando Alonso ha avançat Carlos Sainz en l'última volta per aconseguir el cinquè lloc

Actualitzat

Des de la seva victòria al Japó, les matemàtiques atorgaven a Nico Rosberg la possibilitat de proclamar-se campió del món, encara que Lewis Hamilton guanyés les quatre carreres que quedaven, sempre que l'alemany acabés segon en totes.

En la primera de les quatre, ha passat: Lewis Hamilton ha dominat la cursa de principi a fi i s'ha imposat amb total autoritat. Però Rosberg ha acabat segon i l'anglès només li ha retallat 7 punts dels 33 que li treia. Ja se sap que els Mercedes, ara per ara, corren una cursa diferent que la resta.

Tot i que inicialment Daniel Ricciardo havia aconseguit colar-se entre els dos aspirants al títol, l'estratègia no ha afavorit aquesta vegada l'australià. De fet, la mala fortuna ha fet que l'abandó del seu company a Red Bull Max Verstappen propiciés l'aparició del "safety car" virtual en un moment que ha beneficiat Rosberg.

Verstappen ha estat un dels grans animadors de la cursa, però ha protagonitzat una de les escenes més curioses quan ha entrat a boxs sense avisar els mecànics i els ha agafat per sorpresa. Poc després, en la volta 30, l'holandès ha hagut d'abandonar per un problema mecànic.

També ha abandonat quan estava optant a podi Kimi Räikkönen (volta 39), en el seu cas, per un pneumàtic mal col·locat.

Cursa majúscula de Sainz i Alonso

Dos dels grans beneficiats per aquests abandonaments han estat Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren), que han fet una cursa molt sòlida, i han espremut al màxim les possibilitats dels seus monoplaces.

Els dos pilots espanyols s'han vist involucrats en la lluita pel cinquè lloc en les últimes voltes. Sainz, que defensava la posició, ha pogut aguantar els atacs de Felipe Massa (Williams), però, posterioment, s'ha vist superat per un agressiu Alonso en una gran lluita final. L'asturià, d'aquesta manera, iguala el millor lloc aconseguit amb McLaren. Igual que Sainz, que ja havia estat sisè en el Gran Premi d'Espanya passat al Circuit de Catalunya.

 

Anar al contingut