Motor

Hamilton s'alia amb la mala fortuna de Rosberg i deixa el Mundial pràcticament sentenciat

El líder guanya amb facilitat el Gran Premi de Rússia després que un problema tècnic hagi deixat fora l'alemany quan liderava la prova

Actualitzat

Lewis Hamilton ha fet un pas de gegant per renovar el títol mundial gracies a la victòria que ha aconseguit en el Gran Premi de Rússia, en el qual el seu company i rival Nico Rosberg s'ha hagut de retirar després d'haver superat l'anglès en els primers instants de la cursa. Sebastian Vettel ha acabat segon i ha avançat Rosberg en la classificació del campionat. Sergio "Checo" Pérez, que ha sabut aprofitar una aturada estratègica de Force India per canviar pneumàtics, ha acabat tercer després de l'incident que han tingut en pista Valtteri Bottas i Kimi Räikkönen. Carlos Sainz, que ha pogut prendre la sortida, s'ha hagut de retirar i Fernando Alonso ha acabat en posició de punts, tot i que acabada la cursa ha estat penalitzat.

Rosberg s'ho ha jugat tot en el moment de la sortida. Ha sabut tancar el pas a Hamilton en els primers metres i ha passat primer en la sortida del primer viratge tot i que el seu company d'equip ha arribat a situar-se al seu costat. Poc després, però, s'ha trencat una molla del pedal de l'accelerador i ha començat a perdre terreny. L'han passat Hamilton i Bottas i, finalment, s'ha hagut de retirar.

L'actual campió s'ha quedat en solitari en el primer lloc i no ha tingut pràcticament cap problema important al llarg de la cursa a causa de la superioritat del seu Mercedes. Tot i això, i segons s'ha pogut escoltar a través de les transmissions per radio, el seu monoplaça ha experimentat un problema no identificat en part del darrere que l'ha obligat a aixecar el peu. Al final Hamilton ha passat la línia d'arribada amb només sis segons d'avantatge sobre el segon classificat, Vettel. Aquesta ha estat la 42a victòria de Hamilton en un Gran Premi, superant Ayrton Senna i igualant Vettel. Hamilton es proclamarà campió en el proper Gran Premi dels Estats Units, si marca nou punts més que el pilot de Ferrari i dos més que Rosberg.

Vettel s'ha vist superat en la primera fase de la cursa pels pilots de Mercedes, Bottas i Räikkönen. Primer ha superat al seu company d'equip, que s'ha apartat perquè el pogués avançar sense problemes, i en el joc de les aturades a "boxes" per canviar pneumàtics s'ha pogut col·locar davant Bottas. També ha hagut d'avançar Checo Perez en la darrera part de la carrera, i finalment ha acabat segon, fet que l'ha permès superar Rosberg en la classificació del Mundial.

El tercer lloc en el podi ha estat per a Checo Pérez, que s'ha vist afavorit per una encertada estratègia del seu equip que l'ha fet parar a boxes quan ha fet acte de presencia el cotxe de seguretat, quan hi ha hagut l'espectacular accident de Romain Grosjean. El pilot mexicà ha hagut de fer 41 voltes amb els mateixos pneumàtics, però s'ha trobat en posició de lluitar pel podi. En les ultimes voltes no ha pogut evitar que el superessin Bottas i Räikkönen, però al final ha pogut acabar tercer gracies a l'incident que han protagonitzat el pilot de Williams i el de Ferrari.

Bottas tenia Räikkönen darrere quan ha pogut avançar Pérez, que tenia els pneumàtics pràcticament desfets. En la darrera volta el pilot de Ferrari se l'ha volgut jugar en un parell d'intents i en l'últim els dos cotxes s'han tocat. El de Bottas no ha pogut continuar i Räikkönen ha passat per la línia d'arribada en la cinquena posició, tot i que després ha perdut tres llocs perquè els comissaris l'han penalitzat per la maniobra.
La quarta posició final ha estat per Felipe Massa, i la sisena i la setenes, per Daniil Kvyat i Felipe Nasr. Daniel Ricciardo, que s'ha hagut de retirar en la part final de la cursa per un problema de suspensió, podria haver lluitat també amb Bottas per un lloc en el podi gracies a l'estratègia de Red Bull que també l'ha fet aturar al box per canviar pneumàtics després de l'accident de Grosjean.
Els dos pilots de McLaren han acabat en posicions de punts. Jenson Button, que també ha parat a canviar els pneumàtics com Ricciardo i Bottas, ha acabat novè davant Fernando Alonso. El pilot asturià ha estat capaç de fer 40 voltes seguides amb els pneumàtics "super-tous", però ha perdut un lloc en la classificació perquè els comissaris l'han penalitzat per haver retallat un viratge durant la cursa.

Carlos Sainz ha estat un dels pilots que ha guanyat opcions per obtenir un resultat excel·lent, al fer l'única aturada per canviar rodes després de l'accident de Grosjean, però uns problemes en els frens l'han obligat a abandonar. Curiosament, els frens han provocat una sortida de pista justament en el mateix lloc on ahir va tenir el seu aparatós accident.

El cotxe de seguretat ha hagut de neutralitzar la carrera quan en l'onzena volta s'ha produït l'espectacular sortida de pista de Romain Grosjean. El pilot francès rodava molt a prop del McLaren de Button en el revolt més llarg del circuit, quan la part del darrera ha perdut tota l'adherència i a prop de 250 quilometres per hora ha xocat contra les tanques de protecció. El Lotus ha quedat destrossat però el pilot ha pogut sortir de l'habitacle sense problemes i sense lesions.

Classificació

1    Lewis Hamilton    Mercedes    1h37m11.024s
2    Sebastian Vettel    Ferrari    5.953s
3    Sergio Pérez    Force India/Mercedes    28.918s
4    Felipe Massa    Williams/Mercedes    38.831s
5    Kimi Räikkönen    Ferrari    42.358s
6    Daniil Kvyat    Red Bull/Renault    47.566s
7    Felipe Nasr    Sauber/Ferrari    56.508s
8    Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes    1m01.088s
9    Jenson Button    McLaren/Honda    1m19.467s
10    Fernando Alonso    McLaren/Honda    1m26.210s
11    Max Verstappen    Toro Rosso/Renault    1m28.424s
12    Valtteri Bottas    Williams/Mercedes    xoc
13    Roberto Merhi    Marussia/Ferrari    1 volta
14    Will Stevens    Marussia/Ferrari    2 voltes
15    Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault    Suspensió
-    Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    Frens
-    Romain Grosjean    Lotus/Mercedes    Accident

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut