Lewis Hamilton
Hamilton, feliç al podi del GP d'Alemanya (Reuters)
Motor

Hamilton roba la cartera a Rosberg en el GP d'Alemanya i consolida el lideratge del mundial de Fórmula 1

El pilot alemany s'ha tornat a adormir en la sortida i s'ha vist superat fins i tot per Ricciardo i Verstappen, que l'han privat del podi; Alonso ha estat dotzè i Sainz, catorzè

Actualitzat

Lewis Hamilton s'ha imposat en el Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1 aquest diumenge i ha guanyat uns bons punts d'avantatge sobre Nico Rosberg, el gran derrotat del dia, que només ha pogut ser quart, darrere dels Red Bull. Daniel Ricciardo ha estat segon i Max Verstappen, tercer.

La història de la cursa ha estat la mateixa que en diversos grans premis recents. Rosberg després d'haver estat el millor en els entrenament i d'haver aconseguit la "pole position", s'ha encallat en la sortida. L'arrencada de Hamilton ha estat perfecta i l'ha passat en els primers metres, i, a més, primer Ricciardo i després Verstappen, tots dos fantàstics, l'ha superat abans del primer revolt.

Per si no n'hi hagués prou, a mitja prova, l'alemany ha hagut de complir una sanció de cinc segons en un "pit stop" per haver tret Verstappen de la pista en el moment en que havia aconseguit atrapar-lo.

A banda d'aquest fet, la cursa s'ha desenvolupat sense incidents importants. Ni tan sols hi ha plogut d'una forma determinant, tal com havien desitjat alguns pilots endarrerits en l'engraellat, com Fernando Alonso i Carlos Sainz. La previsió parlava de ruixats, però només han caigut quatre gotes quan quedaven cinc voltes i ja tot semblava decidit.

Alonso ha fet una cursa prou consistent. En arribar 12è ha guanyat una posició respecte a l'inici, i ha rodat dins dels punts, 10è, gairebé fins al final, però el Force India de Sergio Pérez i el Williams de Valtteri Bottas, tots dos amb propulsor Mercedes, l'han superat en el tram final. De tota manera, la lluita de l'asturià amb Pérez, a qui ha perseguit un cop el mexicà l'havia avançat, ha estat una de imatges més espectaculars de la jornada. Pel que fa a Carlos Sainz, ha acabat 14è, dos llocs més amunt que la sortida.

En la classificació, Hamilton ja suma 217 punts, i després d'haver capgirat el lideratge per un sol punt a Hongria, en aquests moments té Rosberg a 19 punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut