Motor

Hamilton no permet sorpreses i Alonso reclama protagonisme amb un setè lloc en la classificació del GP d'Espanya

La lluita entre els Mercedes i el Ferrari ha estat aferrissada fins a l'última volta: Vettel serà segon i Bottas compartirà la segona fila amb Räikkönen; Carlos Sainz cau a la Q2

Actualitzat

Tot i que els Ferrari han lluitat fins al final, Lewis Hamilton no s'ha deixat prendre la "pole position" del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 en la sessió que s'ha disputat aquest dissabte al circuit de Barcelona-Catalunya. La creixent igualtat entre els dos equips queda de manifest en el repartiment de les dues primeres files de l'engraellat: Hamilton compartirà la primera amb Sebastian Vettel, mentre que Valtteri Bottas tindrà Kimi Räikkönen una mica més enrere, en la segona.

Vettel ha tornat a tenir problemes electrònics just en la primera volta, però ha aconseguit reiniciar el sistema del Ferrari i de seguida ha fet la primera millor volta de la sessió. Hamilton, però, no ha trigat a respondre-li i ha pres el comandament de la taula per no deixar-lo fins al final. Durant la Q2 encara ha semblat que els Ferrari podien competir amb el ritme dels Mercedes i Vettel ha conservat el segon lloc. Però, en la mateixa arrencada de l'ultima tanda, els Mercedes han posat la marxa extra i s'han posat al capdavant, tots dos a punt de rebaixar l'1.19.

L'amemany ha fet una última volta heroica que li ha permès esmunyir-se entre Hamilton i Bottas, i aquí s'han acabat les opcions de Ferrari, que, de tota manera, en la cursa de diumenge apunta a poder competir de nou per la victòria.

Més enrere sí que hi ha hagut una sorpresa, la més grossa fins ara en la temporada pel que fa a Fernando Alonso. L'asturià ha aconseguit classificar-se per primera vegada per a la Q3 i ha acabat en un setè lloc que fa dues setmanes hauria sonat impensable per a McLaren. De fet, el seu company, Stoffel Vandoorne, ha quedat penúltim.

La creu de la moneda ha estat l'esforçat Carlos Sainz, que havia sortit dels lliures amb una novena posició prou prometedora, però que no ha pogut superar la Q2. Sortirà dotzè de l'engraellat.

El Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 es podrà seguir en directe aquest diumenge per TV3.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut