Fórmula 1

Hamilton, millor temps en la primera sessió d'entrenaments del Gran Premi d'Hongria

Lewis Hamilton ha marcat el millor temps en la primera sessió d'entrenaments pel Gran Premi d'Hongria, que ha hagut de ser interrompuda per una espectacular bolcada del mexicà Sergio "Checo" Perez

Actualitzat

Nico Rosberg ha marcat el segon millor temps davant Kimi Räikkönen, i Fernando Alonso i Jenson Button han estat onzè i dotzè, respectivament, en un traçat que no perjudica excessivament als McLaren-Honda.

Hamilton ha marcat el seu millor registre amb els pneumàtics mitjans i pràcticament en un sol intent, poc després que la sessió d'entrenaments es tornés a reprendre després l'accident de Pérez que ha deixat la pista aturada durant quinze minuts. El seu company Rosberg havia marcat feia pocs segons el millor registre absolut. Kimi Räikkönen, amb Ferrari, ha estat el pilot més ràpid sense motor Mercedes. Ha obtingut el tercer millor temps davant dels dos pilots de Red Bull, Daniel Ricciardo i Daniil Kvyat, amb uns cotxes que s'adapten molt bé al traçat hongarès.

Sebastian Vettel ha estat el sisè classificat tot i haver estat molta estona aturat a causa d'un problema d'origen elèctric. El pilot alemany ha superat Carlos Sainz, Checo Perez, i Valtteri Bottas. Max Verstappen ha tancat la llista dels deu primers.

El mateix que ha passat amb els Red Bull ha passat amb els McLaren, que, en un circuit de tipus virat i lent, poden compensar la manca de potència dels seus motors Honda. Això justifica en certa manera que els dos pilots de l'equip hagin estat, pel que fa a posicions, molt a prop dels deu primers, tot i que, pel que fa a temps, a més de dos segons dels pilots de Mercedes, que han dominat la sessió. Alonso ha estat onzè i Jenson Button, dotzè.

L'accident de Checo Pérez ha estat sens dubte la imatge més espectacular de la jornada. Ha passat després que un dels pneumàtics del darrere del seu Force India trepitgés l'estora d'herba sintètica. El cotxe ha començat una virolla i ha acabat impactant contra les tanques de protecció. La suspensió del cotxe s'ha trencat, una de les rodes ha quedat solta, i el monoplaça ha bolcat al no poder passar per sobre d'aquesta roda. El pilot mexicà ha sortit sense problemes de l'habitacle; ha passat un reconeixement al centre mèdic i ha tornat al box al cap de deu minuts de la bolcada. El cotxe podrà ser reparat per a la segona sessió.

El castellonenc Roberto Mehri ha estat absent de la sessió perquè ha deixat el volant del seu Manor al brasiler Fabio Leimer, tercer pilot de l'equip. Mehri tornarà a ocupar el seu lloc en la segona sessió.

 

Anar al contingut