Hamilton triomfa a Monza (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton i Mercedes derroten als Ferrari a Monza

En el segon viratge després de la sortida, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton s'han tocat quan el pilot anglès volia avançar l'alemany i el de Ferrari no ha pogut evitar una virolla que l'ha deixat endarrerit

Francesc RosésActualitzat

Victòria de Lewis Hamilton i derrota de Ferrari en el Gran Premi d'Itàlia, que ha tingut moments emocionants i polèmics al llarg de tota la cursa. En el segon viratge després de la sortida, Sebastian Vettel i Lewis Hamilton s'han tocat quan el pilot anglès volia avançar l'alemany, i el de Ferrari no ha pogut evitar una virolla que l'ha deixat endarrerit. Räikkönen i Hamilton han passat a ocupar els dos primers llocs tot i que Hamilton ha arribat a avançar el pilot de Ferrari durant la segona volta, en què Räikkönen ha tornat a recuperar el liderat.

Vettel ha hagut d'anar remuntant, mentre que a Mercedes han enganyat Ferrari fent veure que s'aturaven molt aviat per fer el primer canvi de rodes de Hamilton. A l'escuderia italiana han "picat", i han aturat Räikkönen mentre Hamilton continuava la cursa normalment.

El pilot anglès ha tardat moltes voltes a fer la seva parada, i quan ha tornat a la pista ho ha fet darrere del pilot de Ferrari. Com que Räikkönen portava més voltes amb els pneumàtics, s'han anat degradant. El fet s'ha agreujat perquè Valtteri Bottas, que no s'havia aturat, ha frenat una mica Räikkönen quan el pilot finlandès ha arribat al seu nivell. D'aquesta manera, Hamilton no ho ha tingut gaire complicat quan ha intentat superar el líder de la cursa a poques voltes del final. Tot i això, amb un cotxe menys competitiu que els Ferrari en el traçat de Monza, Hamilton ha dut a terme una de les millors carreres de la seva vida. Ha obtingut la victòria i ara li porta 30 punts a Sebastian Vettel en la classificació del Mundial.

Vettel ha hagut de fer una parada més al box per canviar pneumàtics, després de la que ha hagut de dur a terme a causa del xoc amb Hamilton, i només ha pogut accedir a la quarta posició, que podria haver estat la cinquena si Max Verstappen no hagués estat penalitzat amb cinc segons, per un contacte que ha tingut amb Valtteri Bottas, quan el pilot de Mercedes el volia superar.

Räikkönen i Bottas han acompanyat Hamilton en un podi que ni el tifosis més pessimista hauria pogut imaginar abans del començament d'una cursa que Ferrari tenia, sobre el paper, al seu abast.

Carlos Sainz ha aconseguit acabar en la novena posició després d'una cursa molt regular en què ha tardat molt a canviar els pneumàtics, mentre que Fernando Alonso s'ha hagut de retirar per un problema en el seu McLaren, encara per determinar. En aquells moments, era la volta 10, ocupava l'onzè lloc.

Anar al contingut