El pilot britànic ha guanyat el GP del Brasil (Font: Reuters)
Fórmula 1

Hamilton guanya un GP del Brasil amb emocions i polèmica

El britànic s'ha imposat a Bottas, Räikkönen i Vettel en una cursa en què els quatre primers classificats han acabat separats per només cinc segons

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat un emocionant Gran Premi del Brasil en què els quatre primers classificats han acabat separats per només cinc segons.

En la primera frenada, Hamilton i Bottas han passat davant dels pilots de Ferrari, amb Räikkönen davant de Vettel, donat que l'alemany ha fet una mala sortida.

La sorpresa de la carrera l'han protagonitzat els pilots de Red Bull, que han allargat la primera aturada respecte als pilots de Mercedes i fins i tot als de Ferrari, que portaven els neumàtics més durs.

Max Verstappen, cinquè en l'engraellat, ha anat fent avançaments fins que ha superat el líder Hamilton i s'ha instal·lat en el primer lloc. El pilot holandès continuava primer després de la seva aturada al box, però s'ha trobat amb el doblat Esteban Ocon, que acabava de canviar de neumàtics i es podia desdoblar. Els cotxes s'han tocat. Verstappen ha fet una virolla mentre el passava Hamilton, però ha pogut continuar.

El pilot de Red Bull, tot i que el cotxe tenia molts desperfectes, s'ha apropat a Hamilton en les últimes voltes, però no ha pogut superar el pilot de Mercedes, que ha estat finalment el que ha obtingut la victòria.

La tercera posició ha estat de Kimi Räikkönen, que ha acabat a només tres segons de Verstappen, i pressionat per Daniel Ricciardo, que en alguns moments semblava que el podria avançar. Valtteri Bottas, molt discret, ha acabat cinquè davant d'un Sebastian Vettel que ha tornat a protagonitzar una cursa decebedora.

Els resultats del gran premi han donat a Mercedes el títol en l'apartat de constructors al qual Ferrari també tenia opció.

Poc després que els tres primers pugessin al podi, Max Verstappen ha agredit Esteban Ocon entre bastidors, i no se sap si la federació internacional prendrà mesures sobre l'acció del pilot holandès.

Carlos Sainz, amb Renault, ha acabat dotzè, i Fernando Alonso, amb una errada dels mecànics en la segona aturada per canviar neumàtics, s'ha classificat setzè.

Anar al contingut