Fórmula 1

Hamilton fa una "pole" molt ajustada amb Vettel, segon, al Gran Premi de Malàisia

Fernando Alonso no passa de la Q1 i haurà de sortir des del divuitè lloc en l'engraellat de diumenge

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha aconseguit la "pole" oel Gran Premi de Malàisia, amb menys d'una dècima d'avantatge respecte Sebastian Vettel, que ha estat el segon classificat, en una sessió que ha estat protagonitzada per la pluja. Nico Rosberg, company de Hamilton, s'ha hagut de conformat amb el tercer lloc davant Daniel Ricciardo. Max Verstappen ha marcat el sisè millor temps, i els tres pilots espanyols en pista sortiran endarrerits. Carlos Sainz ocuparà la quinzena posició en l'engraellat i Fernando Alonso la divuitena. Roberto Mehri  prendrà la sortida rere Alonso si rep autorització de la FIA per fer-ho, ja que el seu temps ha estat superior al del 107 per cent dels millors, un topall establert en el reglament.

La Q1 i la primera part de la Q2 s'han pogut disputar sobre pista eixuta, però ha començat a ploure en la segona classificatòria, i la pista era plena d'aigua en la Q3 que ha hagut de ser retardada mitja hora. En la primera fase dels entrenaments ja han quedat eliminats els dos McLaren, que tot i els progressos que han experimentat encara es troben a tres o quatre dècimes de segon dels Sauber i Force India que, ara per ara, son els rivals més directes. Button, per la seva banda, ha aconseguit superar al seu company Fernando Alonso, que reapareix en aquest Gran Premi després de la seva absència en el primer a causa de l'accident que va tenir en els test del circuit de Catalunya a finals de febrer.

La segona fase de la classificació ha començat amb pista seca, i el fet de que comencés a ploure ha perjudicat alguns pilots, com Kimi Räikkönen i Carlos Sainz. En el cas del finlandès, he perdut dècimes molt importants quan volia avançar Marcus Ericsson, que sí ha pogut passar a la Q3. El pilot de Ferrari tenia opcions a lluitar per una plaça en la primera linea de l'engraellat, com després ha mostrat el seu company Sebastian Vettel. Sainz, per la seva banda, ha reconegut que ha fet una errada en el viratge 13 en l'ultima volta que tenia per fer el seu millor temps sobre sec. Räikkönen ocuparà l'onze lloc en l'engraellat, i Sainz serà el primer dels espanyols.

La Q3 ha estat molt incerta. La pista era plena d'aigua al començament i era pràcticament segur que s'aniria eixugant, de manera que la major part dels pilots han sortit directament amb els pneumàtics intermedis. Cada pilot tenia més o menys dos intents reals per marcar el millor temps, i Hamilton ha marcat el seu en el primer. El registre li serviria per ocupar la "pole", atès que Vettel, impressionant com sempre sobre aigua, ha marcat el segon millor temps però una mica més lent. Feia dos anys que cap pilot de Ferrari aconseguia una plaça per a la primera línia de l'engraellat de sortida.

El gran derrotat de la sessió classificatòria ha estat Nico Rosberg, que no ha pogut aprofitar el segon intent que ha tingut, precisament quan la pista era mes eixuta. El pilot alemany ha comés una petita errada en el tercer sector del circuit i ha quedat a quatre dècimes del seu company d'equip. Falta per veure, però, si els dos Mercedes portaven els mateixos ajustaments per a pista amb aigua, ja que aquest detall podria tenir importància de cara a la cursa de diumenge, en la qual la pluja també pot fer acte de presencia. El mateix es podria dir sobre els ajustaments del Ferrari de Vettel, o els dels pilots de Red Bull, Ricciardo i Daniil Kvyat, que han ocupat els quart i cinquè llocs.

Verstappen, que ha tingut més sort que el seu company, Sainz, i ha pogut passar a la Q3, ha marcat un extraordinari registre que li permetrà ocupar la sisena posició en l'engraellat de sortida d'aquest Gran Premi de Malàisia que, si plou, promet fortes emocions.

Resultats

1.    Lewis Hamilton    Mercedes    1m49.834s    -
2.    Sebastian Vettel    Ferrari    1m49.908s    0.074s
3.    Nico Rosberg    Mercedes    1m50.299s    0.465s
4.    Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault    1m51.541s    1.707s
5.    Daniil Kvyat    Red Bull/Renault    1m51.950s    2.116s
6.    Max Verstappen    Toro Rosso/Renault    1m51.980s    2.146s
7.    Felipe Massa    Williams/Mercedes    1m52.473s    2.639s
8.    Romain Grosjean    Lotus/Mercedes    1m52.980s    3.146s
9.    Valtteri Bottas    Williams/Mercedes    1m53.179s    3.345s
10.    Marcus Ericsson    Sauber/Ferrari    1m53.260s    3.426s
11.    Kimi Räikkönen    Ferrari    1m42.173s    -
12.    Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes    1m42.197s    -
13.    Nico Hülkenberg    Force India/Mercedes    1m43.022s    -
14.    Sergio Pérez    Force India/Mercedes    1m43.468s    -
15.    Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    1m43.700s    -
16.    Felipe Nasr    Sauber/Ferrari    1m41.308s    -
17.    Jenson Button    McLaren/Honda    1m41.635s    -
18.    Fernando Alonso    McLaren/Honda    1m41.745s    -
19.    Roberto Merhi    Marussia/Ferrari    1m46.677s    -
20.    Will Stevens    Marussia/Ferrari    -    -    -

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut