Lewis Hamilton
Lewis Hamilton ha hagut de tornar del box per recuperar el primer lloc (Reuters)
Motor

Hamilton es remunta ell mateix i fa la "pole position" al GP de la Gran Bretanya

Una sortida de límits ha eliminat el millor temps del pilot anglès, que s'ho ha hagut de jugar tot en l'última volta per acabar de batre Rosberg

Actualitzat

Lewis Hamilton ha fet la sisena "pole position" de la temporada i sortirà primer a la cursa de diumenge del Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1. L'anglès completa quatre sessions seguides de domini en els entrenaments, tot i que, en la classificació, ha hagut de patir. Nico Rosberg l'ha superat per primera vegada en la Q1, però el vigent campió s'ha refet, tant en la Q2, com en la Q3, en la qual ha hagut de superar els seus propis errors.

Ha estat una classificació que el jutges han controlat al màxim en els tres revolts més ràpids de Silverstone, en les quals era obligatori mantenir almenys dues rodes dins de la pista. Als sis minuts de la tercera tanda, Hamilton ha fet una volta estratosfèrica que ha deixat Rosberg a set dècimes, però el jutges li han anul·lat per sobrepassar els límits, amb la qual cosa semblava que la "pole" quedava servida en safata a l'alemany.

Amb pressa, el vigent campió ha hagut de tornar a pista i s'ho ha jugat tot a una última volta. I se n'ha sortit. Malgrat una errada en el primer sector, s'ha sabut reconduir i ha tornat a desplaçar l'altre Mercedes al segon lloc, aquesta vegada per tres dècimes.

El tercer millor temps l'ha fet un brillant Max Verstappen, que tindrà l'altre Red Bull, Daniel Ricciardo, al costat, a la segona línia de sortida. La tercera, en principi, ha quedat per als Ferraris, Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel, però aquest últim caurà de la sisena a l'onzena posició a causa d'una sanció per haver canviat la caixa de canvis, el mateix li va passar la setmana passada a Àustria.

El càstig al tetracampió beneficia els dos pilots espanyols, que han aconseguit passar a l'última ronda. Carlos Sainz ha acabat novè i, Fernando Alonso, desè, però tots dos guanyen un lloc cadascun de cara a l'engraellat de diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut