Fórmula 1

Hamilton es manté al capdavant després dels segons entrenaments lliures al G. P. d'Itàlia

Només els equips Force India i Ferrari semblen capaços d'aspirar al tercer lloc del podi després de la primera jornada

Francesc RosésActualitzat

La segona sessió d'entrenaments al Gran Premi d'Itàlia ha refermat el domini del Mercedes i, particularment, el de Lewis Hamilton, que ha tornat a ser el més ràpid amb un temps sensiblement millorat respecte al matí (1.24,279). Aquesta vegada, Nico Rosberg ha estat més a prop, a dues centèsimes. Sebastian Vettel ha tornat a ser el tercer i, de fet, ha provocat el deliri de les graderies a Monza quan en les primeres voltes ha aconseguit posar-se primer.

Mercedes ha fet servir el comodí que li quedava i ha gastat totes les opcions reglamentaries que li quedaven per introduir millores en el seu motor. Hamilton i Rosberg ja els han fet servir i han dominat les dues sessions d'entrenaments lliures. En la primera el pilot anglès, que també ha estat el més ràpid, li ha tret més d'un segon i mig al tercer classificat, que ha estat Sebastian Vettel. Els millors temps de la segona sessió els han marcat tots els pilots menys Button amb pneumàtics tous, poc abans de començar la simulació de primeres voltes de carrera. En aquestes condicions els dos pilots de Mercedes també li han tret un segon per volta als rivals més directes. Hamilton, però no ha estat tant regular com el seu company Nico Rosberg, i ha desgastat més depressa els seus pneumàtics tous.

L'equip Ferrari, sota molta pressió, per poder demostrar en el seu circuit que no es trova tant lluny de Mercedes com les xifres donen a entendre, ha treballat de valent per reduir les diferencies, però s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc de Vettel i el sisè de Kimi Raikkonen, però amb els Force India de Checo Perez i Nico Hulkenberg, molt a prop. Els monoplaces d'aquest equip, propulsats per motors Mercedes poden ser els rivals més directes dels Ferrari en aquesta carrera.

Cal destacar també el fet de que entre els deu primers, i a part dels Ferrari, hi ha tots els monoplaces que fan servir motors Mercedes. Romain Grosjean i Pastor Maldonado, amb Lotus, han estat efectivament setè i vuitè, davant dels Williams de Valtteri Bottas i Felipe Massa que, com es tradició els divendres, encara tenen cartes per mostrar.

Els pilots amb motors Renault i, lògicament Honda, han estat els més perjudicats a causa de la manca de potencia dels seus motors. Daniel Ricciardo, amb Red Bull, ha estat el millor d'ells, però, atenció: en la tretzena posició!. Fernando Alonso ha marcat el setzè millor temps, i ha fet una simulació de carrera que només ha superat a la dels pilots de Manor.

Alonso i el seu company d'equip Jenson Button, han fet servir un novè motor i tindran penalització en l'engraellat de sortida. Cinc pilots, de moment, han decidit fer servir un motor nou, tot i que també seran penalitzats. Es tracta de Carlos Sainz, Daniel Ricciardo i Daniil Kvyat. Ho fan a Monza perquè ja saben que facin el que facin ho tindran molt complicat en la carrera, i que per tant és el lloc on la penalització tindrà menys incidència en el resultat. En contrapartida disposaran de motors nous per la fase final del campionat. Max Verstappen, protagonista de la sortida de pista més espectacular de la jornada, també podria acollir-se a aquesta estratègia.

Resultats

1- Lewis Hamilton, Mercedes, 1m24.279s, 27

2- Nico Rosberg, Mercedes, 0.021s, 35

3- Sebastian Vettel, Ferrari, 0.759s, 36

4- Sergio Perez, Force India/Mercedes, 0.999s, 34

5- Nico Hulkenberg, Force India/Mercedes, 1.046s, 43

6- Kimi Raikkonen, Ferrari, 1.101s, 39

7- Romain Grosjean, Lotus/Mercedes, 1.218s, 41

8- Pastor Maldonado, Lotus/Mercedes, 1.234s, 41

9- Valtteri Bottas, Williams/Mercedes, 1.368s, 34

10- Felipe Massa, Williams/Mercedes, 1.612s, 31

11- Felipe Nasr, Sauber/Ferrari, 1.835s, 30

12- Marcus Ericsson, Sauber/Ferrari, 1.854s, 32

13- Daniel Ricciardo, Red Bull/Renault, 1.943s, 27

14- Max Verstappen, Toro Rosso/Renault, 2.175s, 38

15- Carlos Sainz, Toro Rosso/Renault, 2.362s, 50

16- Fernando Alonso, McLaren/Honda, 2.687s, 31

17- Will Stevens, Marussia/Ferrari, 3.922s, 29

18- Roberto Merhi, Marussia/Ferrari, 4.160s, 27

19- Jenson Button, McLaren/Honda, 4.192s, 3

20- Daniil Kvyat, Red Bull/Renault, 4.444s, 28

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut