Lewis Hamilton al circuit d'Hungaring (EFE)
Fórmula 1

Hamilton encapçala els entrenaments del Gran Premi d'Hongria

El pilot anglès també ha estat el més ràpid en l'última sessió d'entrenaments lliures

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha superat el seu company d'equip Nico Rosberg, i el rival que se'ls ha apropat més ha estat Sebastian Vettel, tercer amb el seu Ferrari.

Carlos Sainz ha marcat el cinquè millor registre i Fernando Alonso ha estat vuitè. Els McLaren s'adapten més bé al traçat lent de l'Hungaroring, tot i que continuen lluny dels Mercedes. La diferència entre el millor temps de Hamilton i el d'Alonso ha estat gairebé de dos segons.

De moment Hamilton li treu avantatge a Nico Rosberg de cara a la lluita per la "pole", que en aquest circuit és la clau per obtenir la victòria en la carrera. L'actual campió li ha tret prop d'una dècima al seu company, que després de fer la seva volta ràpida ha calat el motor del seu monoplaça quan intentava fer un assaig de sortida. La lluita entre els dos pilots de Mercedes promet ser aferrissada en la sessió de classificació que començarà a les dues de la tarda.

Sebastian Vettel ha estat tercer, però molt lluny dels dos pilots de l'escuderia que domina el campionat. El seu company Kimi Räikkönen podria haver aconseguit un registre semblant al seu, però una fuita d'aigua en el seu motor li ha impedit ser a la pista quan els equips han fet la simulació de classificació amb pneumàtics tous i poca benzina en els dipòsits.

Com ja va passar en la primera jornada d'entrenaments, els cotxes del grup Red Bull han estat molt competitius. Daniil Kvyat ha marcat el quart millor temps, molt a prop de Vettel. El pilot rus li ha tret una dècima a Carlos Sainz, que, un cop més, ha superat al seu company Max Verstappen, que ha estat setè. Entre els dos pilots de Toro Rosso Nico Hulkemberg, que juntament amb Checo Pérez ha pogut participar en els entrenaments després que l'equip Force India reforcés la suspensió del darrere, que ahir va ser l'origen de la sortida de pista que va tenir el pilot mexicà.

Fernando Alonso ha tornat a demostrar que el traçat del circuit d'Hungaroring pot beneficiar una mica els motors Honda que no disposen de potència, i ha marcat el vuitè millor temps, davant Daniel Ricciardo. El seu company Jenson Button ha estat tretzè. Els pilots de McLaren saben que en la sessió classificatòria tindran l'oportunitat de poder entrar en la Q3, cosa que encara no han aconseguir en cap cursa d'aquest campionat, i que demà podran lluitar amb més facilitat pels punts. Tot i això en el seu nivell hi ha altres pilots i equips que intentaran evitar-ho, com els pilots de Lotus, i també els de Williams, que en aquest traçat, no semblen trobar-se tan bé com en els traçats més ràpids del Mundial. L'equip McLaren, però, també és conscient que encara es troben molt lluny dels Mercedes, com ho demostren ees dos segons de diferència que hi ha entre els millors temps dels seus pilots i els de l'equip alemany.

La qualificació serà a les 14.00 per TV3, i la prèvia comença a partir de les 13.30 amb La Fórmula.

 

Resultats

1- Lewis Hamilton, Mercedes, 1m22.997s, 12

2- Nico Rosberg, Mercedes, 0.098s, 20

3- Sebastian Vettel, Ferrari, 0.889s, 19

4- Daniil Kvyat, Red Bull/Renault, 1.218s, 17

5- Carlos Sainz, Toro Rosso/Renault, 1.329s, 22

6- Nico Hulkenberg, Force India/Mercedes, 1.486s, 30

7- Max Verstappen, Toro Rosso/Renault, 1.681s, 22

8- Fernando Alonso, McLaren/Honda, 1.849s,16

9- Daniel Ricciardo, Red Bull/Renault, 1.932s, 12

10- Romain Grosjean, Lotus/Mercedes, 1.944s, 22

11- Pastor Maldonado, Lotus/Mercedes, 1.956s, 16

12- Felipe Massa, Williams/Mercedes, 2.097s, 13

13- Jenson Button, McLaren/Honda, 2.232s,16

14- Valtteri Bottas, Williams/Mercedes, 2.348s, 17

15- Sergio Pérez, Force India/Mercedes, 2.396s, 25

16- Kimi Ráikkönen, Ferrari, 2.664s, 12

17- Felipe Nasr, Sauber/Ferrari, 3.063s, 20

18- Marcus Ericsson, Sauber/Ferrari, 3.098s, 20

19- Will Stevens, Marussia/Ferrari, 5.760s, 19

20- Roberto Merhi, Marussia/Ferrari, 5.911s, 20

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut