Hiddink, amb la selecció holandesa (Reuters)
Hiddink, amb la selecció holandesa (Reuters)
Futbol Internacional

Guus Hiddink dimiteix com a seleccionador d'Holanda menys d'un any després d'assumir el càrrec

Danny Blind, el seu ajudant en l'últim any, assumirà previsiblement el càrrec en les últimes jornades de classificació per a l'Eurocopa del 2016

Actualitzat
La Federació Holandesa de Futbol (KNVB) ha anunciat la dimissió de Guus Hiddink com a seleccionador 'oranje', de manera que Danny Blind, el seu ajudant en l'últim any, assumirà previsiblement el càrrec en les últimes jornades de classificació per a l'Eurocopa del 2016. Holanda, tercera del Grup A a cinc punts del lideratge, sembla condemnada a jugar la repesca.

"Lamento haver de prendre aquesta decisió", ha assegurat Bert van Oostveen, director de futbol de la KNVB, a través d'un comunicat. "Malauradament no hem pogut gaudir dels fruits del treball de Guus, a qui agraïm el seu compromís", ha afegit el directiu, que no ha volgut confirmar el nom de Blind com a substitut.

La federació holandesa s'ha limitat a confirmar la continuïtat del cos tècnic que ja treballava amb Hiddink. "Encara seguim pensant en la persona que podria assumir aquesta vacant"; prossegueix l'escrit de la KNVB.

Cinc derrotes en 10 partits

Hiddink deixa el càrrec menys d'un any després de substituir Louis van Gaal, que va portar l'equip al tercer lloc al Mundial de Brasil. En canvi, l'extècnic de Reial Madrid, València i Betis, entre altres, tanca el seu periple amb un bagatge molt discret, que inclou cinc derrotes en 10 partits.

Entre elles destaquen les encaixades al setembre davant la República Txeca (2-1) i a l'octubre davant Islàndia (2-0), que han dificultat la seva classificació per a l'Eurocopa. A més, la punxada a casa davant Turquia al març (1-1) va complicar encara més la situació.
Anar al contingut