Barça

Guardiola: "Voleu que Messi no jugui? Deixeu-me el dret de poder decidir si el poso o no"

Pep Guardiola no vol cap excusa de cara al duel d'aquest dissabte contra el Saragossa al Camp Nou. Tot i disposar de només un dia per preparar el partit amb la plantilla completa, el tècnic blaugrana ha assegurat que traurà el millor equip possible per sumar els tres punts davant un rival de la part baixa de la classificació. Guardiola ha reconegut que Messi està en condicions de jugar els 90 minuts malgrat el desgast acumulat amb la selecció argentina i ha defensat amb contundència el seu dret com a tècnic a fer-lo jugar. "Voleu que Messi no jugui? Tenim més possibilitats de guanyar si no juga? Deixeu-me el dret de poder decidir si el poso o no", ha dit als periodistes.

Actualitzat
Des que es va fer càrrec de la banqueta del primer equip del Barça, a Pep Guardiola mai li han agradat les excuses. Per això, el tècnic blaugrana no considera que la falta de temps per preparar el partit contra el Saragossa al Camp Nou pugui ser un impediment per no aconseguir la victòria. "És el que hi ha. Quan t'entrenes o jugues al Barça, saps que no hi ha temps per descansar o per venir-te amunt en els bons moments o per decebre't en els dolents", ha reconegut.

Guardiola ha recordat que ara caldrà estar a un gran nivell i per evitar deixar escapar més punts. Posarà tota la carn a la graella malgrat l'imminent compromís de Champions contra el Milan a San Siro, on els blaugranes es jugaran el liderat del seu grup. "Si ens deixem algun punt serà difícil recuperar-lo. Aquest dissabte posaré tot el que crec que és millor per guanyar el partit. Hem guanyat una lliga amb 99 punts. Tots veiem jugar el Madrid, està fort i goleja amb facilitat. No saps si serà possible recuperar punts; per tant, sabem que hem de guanyar molts partits per ser campions", ha avisat.

Messi, en condicions de jugar

Com no podia ser d'una altra manera, Guardiola també ha parlat de Leo Messi i ha afirmat que l'argentí està en condicions de jugar els 90 minuts contra l'equip aragonès tot i el descans acumulat amb la selecció argentina. "Messi s'ha entrenat bé, els ànims són els correctes i veurem quin equip fem. Tinc dubtes d'alguns jugadors i de com jugarà el Saragossa", ha explicat. Això sí, el tècnic ha esclatat quan li han tornat a preguntar per l'estat físic de Messi. "De veritat, voleu que no jugui Messi? Si no voleu que jugui, digueu-m'ho i m'ho plantejo! Tenim més possibilitats de guanyar si Messi no juga? Deixeu-me decidir si vull que jugui o no. Messi es va tirar al terra perquè estava esgotat, després d'haver jugat un partit a unes temperatures molt altes i amb una gespa alta. Jo. l'alineació la decideixo el mateix dia de partit, quan he parlat amb més profunditat amb en Tito", ha dit amb contundència.

El tècnic també s'ha mostrat satisfet per haver recuperat Pedro, que encara no té l'alta mèdica després de tres setmanes de baixa per una distensió al turmell. "Pedro ha fet tot l'entrenament amb nosaltres i a un bon nivell. Porta dies inactiu, però ha fet un bon entrenament. El turmell és una articulació molt agraïda, però l'has de recuperar bé, perquè si no pots arrossegar molèsties en el futur. Ja veurem com està per saber si pot jugar."

A favor de la renovació d'Abidal

L'entrenador blaugrana també ha parlat del clàssic al Bernabéu. "Sempre hi ha una tendència quan s'apropa un clàssic a oblidar el que passa abans. Queden 10 partits abans dels torrons i hem d'anar pas a pas. Caldrà mentalitzar-nos molt per aquests partits, perquè els jugadors ja tindran el cap al clàssic i al Mundial de Clubs".

Per últim, respecte a la renovació d'Abidal, Guardiola ha defensat la continuïtat del jugador francès a la plantilla. "Sé que el club va boig perquè segueixi. Entenem que és un jugador vital per a nosaltres i ell està agraït a aquest club com ningú. Espero que renovi. La gent al vestidor l'estima amb bogeria. Quan acabin aquesta feina, els títols s'obliden, només queda l'estima de la gent. I això m'alegra, ja que l'Abi s'ho mereix tot", ha conclòs.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut