Barça

Guardiola tornarà a confiar en l'onze de gala per afrontar la complicada visita a Riazor

Aquest dissabte, només tres dies després d'enfrontar-se al Xerez, el Barça jugarà al camp del Dépor en partit de la tretzena jornada de Lliga. L'objectiu dels blaugranes és aconseguir una altra victòria davant d'un equip, el de Miguel Ángel Lotina, que és la gran revelació del campionat. Els gallecs ocupen la cinquena posició de la classificació, en zona UEFA, però amb els mateixos punts que el València, quart a la taula. Guardiola, que ha deixat Márquez fora de la llista de convocats per decisió tècnica, tornarà a confiar en l'equip de gala i està convençut que contra el Dépor no es repetirà el mal joc que van mostrar al camp del cuer. El partit començarà a les deu de la nit i el podreu veure a TV3.

Actualitzat
Un cop recuperat el liderat de Primera, ara el Barça mirarà de confirmar-lo aquest dissabte contra el Deportivo. Una de les novetats de Guardiola serà segurament el retorn de Gerard Piqué, que es va perdre el partit al camp del Xerez per unes molèsties musculars. La feina del defensa serà benvinguda contra un Deportivo que està en un bon moment de forma. Per això el tècnic blaugrana vol que el seu equip faci un pas endavant a Riazor i si no hi ha sorpreses d'última hora disposarà de l'onze de gala titular per batre l'equip revelació del campionat.

A la llista de convocats, l'única sorpresa ha estat l'absència de Rafa Márquez. El central mexicà, que contra el Xerez va tornar a demostrar que encara està lluny del seu millor nivell, s'ha quedat fora per decisió tècnica. Guardiola s'ha mostrat convençut que el seu equip no repetirà el mal joc que va desplegar al camp del cuer i ha dit que el Barça està obligat a jugar millor per la qualitat de la seva pantilla.

Com de costum, l'expedició blaugrana viatjarà el mateix dia del partit cap a la Corunya. El matx, que començarà a les deu de la nit, el podreu veure en directe per TV3.

El Dépor, l'equip revelació

Guardiola sap què és marcar a Riazor però encara no sap què és guanyar-hi com a entrenador. La temporada passada, la del seu debut a la banqueta blaugrana, no va passar de l'empat. Un resultat intrascendent en l'última jornada de Lliga, i amb el Barça celebrant el tricampionat. Però, en el fons, un any més sense endur-se els tres punts de Riazor. I és que en les darreres temporades, el camp del Dépor ha estat poc propici per als blaugranes, amb només dos partits guanyats dels últims dotze. Un solitari gol de Giuly va suposar l'última victòria del Barça a Riazor, ara fa cinc temporades.

Enguany tampoc serà fàcil endur-se la victòria, perquè el Dépor s'ha convertit en l'equip revelació de Primera. Amb 25 punts és el cinquè classificat, a les portes dels llocs Champions i a només un triomf de la segona posició. Després de Barça i el Madrid és l'equip amb més victòries, 8 en 12 partits, i es mostra igual de sòlid a casa que a fora. A Riazor només se li coneix una relliscada, la derrota per 2 a 3 contra l'Espanyol de la tercera jornada de Lliga.

Lotina ha aconseguit formar un bloc molt compacte, on tots defensen i ataquen igual, i on el gol és una tasca col·lectiva: dels 18 gols que ha marcat entre Lliga i Copa, hi ha un repartiment gairebé idèntic per línia. Hi destaca l'aportació golejadora de la defensa, amb un terç dels gols marcats per Lopo, Colotto i Luís Filipe. El lateral brasiler estarà molt motivat per enfrontar-se a l'equip pel qual va estar a punt de fitxar aquest estiu.
Anar al contingut