Barça

Guardiola: "Sembla que la Lliga es decidirà al Bernabéu, però és mentida"

Pep Guardiola ha intentat destacar aquest divendres la importància del pròxim partit, dissabte contra l'Almeria, negant que el títol de Lliga es decideixi en el xoc entre els dos grans, que es jugarà al Santiago Bernabéu el 10 d'abril. "Sembla que la Lliga només es decidirà al Bernabéu, i és mentida. Abans i després queden molts partits, i plens de dificultats", ha explicat el preparador blaugrana. Guardiola ha defensat amb fermesa Thierry Henry: "És a qui més ajudarem i li donarem més oportunitats i més titularitats", ha declarat.

Actualitzat
L'entrenador s'ha mostrat contundent en la seva defensa del davanter francès. "Henry no és dolent. Si diem que no vol jugar perquè vol anar al Mundial, és clar que el xiularan. És injust. No pot jugar sempre, i ho assumeix. Va marcar 26 gols la temporada passada i va ser part fonamental dels sis títols, sense ell no s'haurien aconseguit. És un jugador molt important. Com que ara és el feble, sembla que se'l pot punxar" ha dit.

Guardiola, a més, ha subratllat la importància de donar el màxim quan el seu equip enfila el tram decisiu de la temporada: "Queden poc més de dos mesos per acabar l'any i ara qualsevol ensopegada ens pot deixar fora de tot. En cada partit ens juguem molt, i aquest no serà una excepció".

Reticent a valorar en profunditat la seva amistat amb Juan Manuel Lillo, tècnic de l'Almeria, Guardiola ha celebrat que el preparador basc "estigui novament on li correspon, a Primera Divisió i al capdavant d'un bon equip", i ha preferit disseccionar les virtuts del seu pròxim rival, "un equip amb dues bales amunt, Crusat i Piatti, molt perillós a la contra i jugant a l'espai i amb excel·lents moviments d'estratègia".

Guardiola també ha admès que prefereix jugar davant rivals tancats que davant equips amb dibuixos més ofensius, "perquè si ens fan córrer darrere de la pilota nosaltres patim molt". Encara que va retocar el seu dibuix davant del Màlaga, Guardiola ha insistit avui en el fet que la idea d'un esquema fix "no existeix perquè només és una figuració en el paper" i l'important és "que els jugadors es moguin, que s'associïn entre ells, que surtin a guanyar".

Més enllà de la pissarra, l'entrenador del Barcelona ha explicat que va decidir que els seus jugadors veiessin el vídeo de l'intent de rescat de l'alpinista Iñaki Ochoa abans de jugar contra el Màlaga "simplement perquè em venia de gust", i no perquè intenti recuperar una sèrie de valors. "No s'han perdut. Si s'haguessin perdut no tindríem 61 punts ni hauríem guanyat sis títols. Sense companyonia no s'aconsegueix res d'això".

Qüestionat per una de les polèmiques de la setmana, les fotografies de Sergio Canales (Racing de Santander) amb la samarreta del seu pròxim equip, el Reial Madrid, Guardiola ha restat importància a la controvèrsia: "No passa res, els periodistes han estat espavilats i punt, no crec que si el Madrid guanya al camp del Racing sigui perquè Canales s'hagi deixat guanyar".

Malgrat que la classificació avala Reial Madrid i Barcelona com a únics candidats al títol, Guardiola ha matisat que "no hi ha tanta diferència real en plantilles entre Madrid i Barcelona i entre València i Sevilla, per exemple, però és senyal que estem fent les coses bé".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut