Barça

Guardiola: "Segueixo pensant que sis punts de diferència són moltíssims, però és molt millor que estar a deu"

L'ensopegada del Reial Madrid a Vila-real no ha fet canviar d'opinió Josep Guardiola sobre les opcions del Barça de poder guanyar el títol de Lliga. El tècnic blaugrana ha reconegut que no va veure el partit dels blancs a El Madrigal però quan es va assabentar del resultat va estar més content. Tot i haver retallat quatre punts en les dues últimes jornades, Guardiola considera que no ha canviat res i continua pensant que els sis punts de diferència que té el Madrid a la classificació són moltíssims. L'entrenador barcelonista també ha dit que aniran a guanyar com sempre a Mallorca, una plaça sempre complicada per al seu equip, i ha reconegut que el triomf del Barça és afrontar aquest partit amb 16 jugadors del planter a la convocatòria.

Actualitzat
El Barça buscarà, aquest dissabte, a les 6 de la tarda, al camp del Mallorca, una altra victòria que li permeti seguir lluitant pel títol de Lliga amb el Reial Madrid. El Barça viatjarà aquesta mateixa tarda cap a Mallorca, on ha jugat 26 vegades. D'aquestes, ha aconseguit guanyar en 13 ocasions, n'ha tret 3 empats i hi ha perdut 10 partits. Els balears viuen instal·lats en la zona mitjana de la classificació de Primera Divisió, a 12 punts de la zona de descens, un marge que els permet afrontar el duel amb tranquil·litat.

Abans de viatjar cap a Palma per jugar a l'Iberostar Estadi, una plaça sempre complicada per al conjunt blaugrana, Josep Guardiola ha comparegut en la roda de premsa prèvia al partit per assegurar que la seva opinió sobre les opcions del Barça de guanyar el títol de Lliga no ha canviat tot i els dos empats consecutius del Reial Madrid. Això sí, a diferència d'uns dies enrere, el tècnic blaugrana no ha fet servir en cap moment la paraula "impossible".

"Hauríem anat a Mallorca a guanyar, i ara anirem a guanyar igualment, no canvia res estar a 6 punts. Estant a 13 punts hem sortit sempre a guanyar igualment. Segueixo pensant que a 6 punts del Madrid son moltíssims, però és millor que estar a 10, esclar. Però no podem pretendre que el Madrid empati cada dia, i segur que tornaran a guanyar de seguida", ha reconegut.

Guardiola també ha afegit: "Guanyar els 10 partits que queden no serà una tasca fàcil, i ara tots els equips ens juguem moltes coses", per això creu que l'única possibilitat passa per centrar-se en la pròpia "feina" sense estar pendent d'altres resultats.

El tècnic blaugrana ha admès que no va veure el partit del Madrid a Vila-real però que quan es va assabentar del resultat es va alegrar perquè és millor estar a 6 punts que a 10. No ha volgut valorar la decisió de José Mourinho de no comparèixer davant els mitjans de comunicació abans del partit contra la Reial Societat.

Comprensiu amb Mourinho

Guardiola ha admès que no va veure el partit del Madrid amb el Vila-real, però sí el resum posterior. "Millor que empatés que no que hagués guanyat; estem per darrere, estic més content que si haguessin guanyat, esclar". I quan li han insistit sobre totes les polèmiques i les expulsions, ho ha resolt amb un "no sóc a Madrid per saber què passa allà". "Cadascú fa el que sent que ha de fer. No m'agrada que em donin lliçons, i no m'agrada donar-ne. Tota la guerra psicològica s'acaba quan la pilota comença a rodar, i només val el joc. L'única psicologia és saber què has de fer per guanyar el rival".

Pel que fa a l'apartat estrictament esportiu, Guardiola ha dit que no es pot agafar com a referència el partit de l'anada contra el Mallorca, perquè feia poc que Caparrós entrenava l'equip i ha reconegut que l'estadi balear és "una plaça molt complicada" per al Barça.

Per últim, el tècnic no ha volgut lamentar les nombroses baixes que té en defensa i ha afirmat que afrontar el partit de Mallorca amb 15 jugadors del planter ja és un triomf.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut