Lliga de Campions

Guardiola rebutja qualsevol pressió davant la visita del Rubin Kazan perquè "la feina ja està feta"

El Barça-Rubin Kazan d'aquest dimarts és un partit intranscendent per als blaugrana, ja que tenen assegurada la primera plaça del grup D de la Lliga de Campions. Guardiola donarà descans a cinc dels titulars habituals: Xavi, Villa, Alves, Pedro i Keita. Davant d'això, ha reforçat l'equip amb cinc joves del filial. El tècnic ha confirmat que Pinto serà el porter titular contra l'equip rus. El Barça mai ha guanyat el Rubin Kazan, en cap de les tres ocasions que s'han enfrontat. Veurem si aquest dimarts es trenca aquesta ratxa.

Actualitzat
L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, no creu que el seu equip tingui aquest dimarts cap repte per superar contra el Rubin Kazan, malgrat no haver-lo guanyat mai. "No tenim cap repte perquè el nostre desafiament ja el vam completar. Ja vam fer la feina, i ens vam classificar. Això ja no ens ho treu ningú", ha precisat a la sala de premsa del Camp Nou, on ha atès els mitjans en la prèvia de l'últim partit de la lligueta de grups.

Lloances al Rubin

Guardiola ha subratllat l'"entitat" del Rubin, al qual encara no ha pogut guanyar el Barcelona. "Té un gran poder adquisitiu", ha recordat, i a la vegada ha enumerat altres equips de la Lliga russa amb elevats pressupostos. L'entrenador barcelonista espera un Rubin "defensiu", en la línia de l'equip que se li ha tancat en les tres cites anteriors, amb una rereguarda sòlida i gairebé impenetrable.

Guardiola ha desitjat que el futbol espanyol "senti com a seus" els tres aspirants a la Pilota d'Or. "Això és un èxit del Barcelona i també del futbol espanyol. El futbol espanyol ha d'estar molt feliç que dos jugadors com Xavi i Andrés, i també Leo, perquè l'hem format aquí, puguin guanyar la Pilota d'Or. Sé que els senten com a seus", ha assenyalat.

L'entrenador barcelonista s'ha mostrat orgullós d'aquesta selecció de tres barcelonistes, no tant de la seva com un dels finalistes a millor tècnic de l'any, ja que considera que tant Vicente del Bosque com a guanyador del Mundial, així com Mourinho, de la Lliga de Campions, "tenen més opcions al guardó".

Èxit del planter blaugrana

Del fet, que tres barcelonistes siguin al podi, a falta de definir qui serà el guanyador, Guardiola creu que és un "èxit terrible" de l'entitat catalana i de la seva política de planter. "És un èxit terrible i d'unes dimensions incalculables. A més, també el compartim amb la selecció espanyola, sobretot amb Luis Aragonés i amb Vicente del Bosque, que són partícips de tot plegat. Perquè sense els èxits de la selecció, possiblement sense el Mundial, no seríem aquí. Dóna molt de pes guanyar el Mundial", ha comentat. Malgrat que no s'ha volgut pronunciar sobre qui creu que guanyarà o a qui li agradaria veure aixecar la Pilota d'Or, Guardiola no ha amagat que sent una predilecció per un d'ells: "Leo hi és perquè és el més gran. Leo és el millor", ha sentenciat.

Berdíev, ambiciós

El Rubin Kazan és un dels pocs equips que té l'honor d'haver guanyat el Barça de Guardiola al Camp Nou i aquest dimarts ho tornarà a intentar, ja que s'hi juga l'accés als vuitens de la Champions o haver de conformar-se amb la Lliga Europa. A banda de la victòria, necessiten que el Copenhaguen perdi contra un Panathinaikos que ja no s'hi juga res. El tècnic del Rubin, Kurban Berdíev, recorrerà de nou al seu "rosari"-"tashbi"- per intentar guanyar un Barça que el va deixar bocabadat amb la golejada al Madrid. Berdíev ha dit que el va sorprendre la "motivació" dels barcelonistes, encara que no s'ha atrevit a escollir entre Mourinho i Guardiola, després d'assegurar que era com pretendre que es quedés entre el seu pare o la seva mare.

Berdíev no ha amagat que, per quarta vegada en els seus enfrontaments contra el Barcelona, el futbol del seu equip s'edificarà a partir de la defensa, ja que entén que contra els barcelonistes el seu equip no pot aspirar a gaires coses més. "Primer hem de pensar en la defensa. Els equips que estan jugant contra el Barça de manera oberta ja saben el que els està passant", ha assenyalat el tècnic, qui ha aplaudit que tres barcelonistes estiguin seleccionats per a la Pilota d'Or, encara que ha dit que, segons el seu criteri, "en podríem afegir algun més", sense concretar si es referia a un altre blaugrana o no. Ha dit que no li correspon només a ell l'honor de seguir invicte contra els barcelonistes (han guanyat un partit i n'han empatat dos), sinó a tots els seus jugadors.

Abidal no es mulla

Éric Abidal repartiria la Pilota d'Or entre els tres finalistes, els barcelonistes Xavi Hernández, Lionel Messi i Andrés Iniesta, ja que considera que qualsevol d'ells s'ho mereix. En canvi, sí que té clar que el premi al millor tècnic que atorgarà "France Football" i la FIFA el donaria a Pep Guardiola "perquè és el millor". Abidal ha reconegut que el club li vol renovar el contracte i que ell està encantat de seguir més enllà del 2012, que és quan, amb 33 anys, conclourà el compromís que el lliga al Barcelona. "Vull seguir aquí perquè estic en el millor club del món", ha assenyalat el jugador, que ha reconegut que en el seu moment va dir que o li renovaven o es retirava "perquè arriba un moment en el qual no pots més", en al·lusió a les prestacions físiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut