Barça

Guardiola preveu un clàssic semblant al de l'Inter i assegura que serà un partit fantàstic

Pep Guardiola ha comparegut en roda de premsa per analitzar el clàssic d'aquest dilluns al Camp Nou. El tècnic blaugrana ha reconegut que preveu un duel molt similar al de l'any passat contra l'Inter de Milà a la Champions i ha assegurat que el Barça sortirà a l'atac fidel al seu estil ofensiu. Guardiola també ha dit que el partit contra el Reial Madrid serà molt important però en cap cas decisiu per al títol de Lliga, i ha qualificat el Madrid com el millor equip del món jugant al contraatac. Fidel al seu estil prudent, Guardiola no ha volgut valorar la designació d'Iturralde González.

Actualitzat
"No tinc res a amagar a Mourinho; sap que sortirem a atacar". Pep Guardiola ha estat clar i català el dia abans de l'esperat clàssic al Camp Nou. El tècnic blaugrana ha assegurat que el seu equip serà fidel al seu estil ofensiu i que anirà a guanyar el partit des del principi contra un Madrid que ha qualificat "com el millor equip del món jugant al contraatac". Guardiola ha reconegut que els dos equips tenen dos estils molt definits i que, per tant, no espera grans sorpreses en el plantejament de Mourinho. "Tenen el mateix entrenador amb jugadors diferents però preveig que serà un partit molt semblant al de l'Inter", ha afirmat.

El que sí que té clar Guardiola és que, més enllà del resultat, els seus no perdran la identitat ni renunciaran a un estil que ha estat mereixedor de tota mena d'elogis. "Per la nostra forma de jugar, hem obtingut l'admiració de tothom. Aquest és l'actiu més important que tenim, el nostre major orgull, i això no canviarà per guanyar o perdre", ha apuntat.

Guardiola, que al contrari que el seu homòleg a la banqueta de l'etern rival no ha volgut valorar la designació d'Iturralde González com a àrbitre del partit, ha rebutjat el paper de favorit: "Si els dos juguéssim al nostre màxim nivell, empataríem. No seria just dir que nosaltres som millor equip que ells".

Sobre la transcendència del resultat del clàssic, l'entrenador blaugrana ha dit que, malgrat que en les últimes lligues "els Barça-Madrid i Madrid-Barça han tingut molta incidència en el títol", encara quedarà molt campionat per davant, de manera que "el que passi serà important, però no decisiu".

Finalment, Guardiola ha desmentit que canviés l'horari de l'entrenament de les onze del matí a les sis de la tarda per fer la roda de premsa després que l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho. "Si hagués volgut respondre a allò que ell diu, he tingut moltes ocasions de fer-ho. Diumenge al matí a la Ciutat Esportiva hi ha molts partits i no volia que entrenessin amb tant soroll. A més, hi ha molts catalans a la plantilla, avui hi havia eleccions i volia que poguessin anar a votar al matí, dinar amb les famílies i després venir a entrenar-se", ha justificat.

Entrenament al Camp Nou

El Barça s'ha entrenat a la tarda al Camp Nou en lloc de fer-ho, com és habitual, a la Ciutat Esportiva, que, segons Guardiola, registra massa activitat els diumenges al matí per poder treballar amb tranquil·litat. Guardiola ha dirigit una sessió amb els 18 jugadors disponibles de la primera plantilla, amb l'única excepció de Gabi Milito, lesionat, i que ha fet treball de recuperació, més el migcampista del filial Thiago Alcántara.

L'entrenament, a porta tancada, ha servit per treballar alguns aspectes tàctics que el tècnic del conjunt blaugrana posarà en pràctica durant el partit contra el Reial Madrid. Aquesta no ha estat l'última sessió abans del clàssic, ja que està programat un entrenament suau per dilluns a les 11.30 hores, també a l'estadi i a porta tancada. Amb posterioritat, Guardiola haurà de descartar un jugador per formar la llista de convocats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut