Guardiola ha donat una conferència a la Universitat de Liverpool (@jordifinestres)
Futbol

Guardiola: "La persecució que hi ha Catalunya no és només política"

El tècnic català del Manchester City ha explicat en una conferència a la Universitat de Liverpool com quedaria el Barça en cas d'independència de Catalunya i ha defensat el seu dret a significar-se políticament

Actualitzat

El tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, ha parlat del paper que ha de fer el Barça a Catalunya en una conferència que ha impartit aquest dimecres a la Universitat de Liverpool.

"Evidentment, ha de jugar un rol important, és important fer extensiu que significa Barcelona i la seva història per Catalunya. Entenc que a vegades a Barcelona s'han de fer equilibris perquè la situació no és fàcil. No podem negar que el Barça és molt important per a la identificació de la nostra llengua i del nostre país."

L'entrenador català també ha analitzat com quedaria el Barça en cas d'una hipotètica independència de Catalunya i ha descrit la complicada situació política que s'està vivint a Catalunya.

"Crec que és el menys important si el Barça pot jugar o no a la lliga espanyola en cas d'independència. Si la societat decideix que sí, ja es trobarà una solució. Al final, el que ha de passar en aquest referèndum és que les persones puguin decidir si volen viure millor o no. Si a Catalunya la gent vol votar, se l'ha de deixar votar, i respectar el resultat. És un exercici de democràcia, com va passar a Escòcia, i Anglaterra ho va permetre. El que passa a Catalunya és un moviment pacífic. El poder a Catalunya el té la gent. El president electe és a l'exili, hi ha presos polítics i Carme Forcadell, que era la presidenta del Parlament, també és a la presó. Però la persecució que hi ha Catalunya no és només política, ja que també afecta músics o líders socials."

Per últim, Guardiola ha defensat el seu dret a significar-se políticament.

"Quan les persones relacionen esport i política, em pregunto per què les figures públiques no ens hi podem involucrar. Fa uns anys, per exemple, a València, Guus Hiddink, un dels grans entrenadors de la història, va parar un partit perquè hi havia una bandera amb una esvàstica. Va demanar que es despengés si volien seguir el partit. Ell va utilitzar el seu poder per una societat millor."

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut