Barça

Guardiola: "Haurem de ser curosos si no volem tenir un ensurt contra la Reial Societat"

El Barça s'ha entrenat aquest dissabte al matí per preparar el partit de diumenge al Camp Nou contra la Reial Societat. Els blaugranes defensen el lideratge davant un rival que visitarà l'estadi blaugrana ocupant posicions europees a la classificació i que s'ha convertit en un dels equips revelació de la temporada. Pep Guardiola ha avisat que hauran de ser curosos si no volen tenir un ensurt. El tècnic blaugrana també ha deixat molt clar que al sorteig de la Champions no vol veure ni en pintura cap dels dos equips francesos, l'Olympique de Lió i el Marsella, perquè són dos equips molt forts físicament.

Actualitzat
El Barça jugarà diumenge a la nit contra la Reial Societat al Camp Nou. Aquest dissabte al matí l'equip blaugrana s'ha entrenat per preparar el duel contra els bascos i està mentalitzat per intentar sumar els sis últims punts de l'any 2010: tres del partit de demà i tres més del derbi amb l'Espanyol, que es disputarà dissabte vinent a Cornellà-el Prat. Igual que en la sessió de divendres, Milito i Jeffren s'han entrenat a part del grup perquè encara es recuperen de les respectives lesions, mentre que Bojan i Keita estaran a disposició del tècnic blaugrana, que podrà comptar amb l'onze de gala.

Pep Guardiola ha avisat que la bona classificació de la Reial Societat no és per casualitat i ha alertat el seu equip del perill de caure en la relaxació contra un rival perillós tot i haver pujat de categoria aquesta temporada. "Haurem de ser curosos si no volem tenir un ensurt", ha assegurat de forma contundent. Guardiola també ha dit que la Reial Societat és un equip perillós pel seu joc directe i combinatiu per les bandes, i ha insistit que la màxima prioritat és centrar-se en aquest partit abans de pensar en el derbi contra l'Espanyol, tot i que s'ha mostrat satisfet pel bon nivell exhibit pels seus homes en aquest primer tram de la temporada.

A banda de l'imminent compromís de Lliga, Guardiola també ha repassat altres aspectes de l'actualitat del club blaugrana. El tècnic ha dit que vol evitar com sigui els dos equips francesos en el sorteig de la Champions de la setmana vinent, l'Olympique de Lió i el Marsella, perquè són dos rivals molt forts físicament, i ha assegurat que no està preocupat per la seva renovació. Sense voler entrar a fons en la qüestió, Guardiola ha reconegut que és normal que l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar provoqui debat en els aficionats després de més de 100 anys sense portar publicitat a la samarreta, però ha assegurat que la directiva busca el millor per a l'entitat i que té legitimitat per fer-ho. Guardiola, que va viure al Qatar la seva última etapa com a jugador, ha afirmat que al règim qatarià hi ha desigualtats com en qualsevol altre país del món, però ha deixat clar que és un país musulmà i obert on es respecten les llibertats de les persones.

El Camp Nou, un malson històric per a la Reial Societat


La Reial Societat arribarà al Camp Nou amb 22 punts, 15 menys que el Barça, i ocupant una sorprenent sisena posició de la taula classificatòria en el seu retorn a la Primera Divisió. A l'equip hi ha un jugador que viurà un partit especial. Es tracta de Raúl Tamudo, l'ex de l'Espanyol que tornarà a un estadi on ha fet grans partits i on sempre ha tingut grans sensacions. Tot i la presència de Tamudo, l'estadi blaugrana no és un escenari gens propici per a l'equip donostiarra, que hi ha perdut en les 12 últimes visites de forma consecutiva. L'última visita dels txuri-urdin al Camp Nou va ser la temporada 2005-2006, i va caure derrotat per la mínima amb un solitari gol de Ronaldinho, i l'última vegada que va puntuar va ser la temporada 1994-1995, quan un gol "in extremis" d'Imaz va posar el definitiu empat a un contra un Dream Team en declivi. Els números globals són esfereïdors per al conjunt basc, amb un balanç de 53 victòries del Barça, set empats i només tres victòries visitants.

Acord amb Unicef

La presidenta d'Unicef a Espanya, Consuelo Crespo, ha assegurat que la col·laboració amb el Barça continuarà però que cal renegociar si continuen posant el nom a la samarreta del primer equip de futbol. Segons Crespo, després de l'acord de patrocini amb Qatar Foundation les condicions han canviat i ara s'ha de tornar a parlar.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut