Barça

Guardiola firma la renovació per un any més com a entrenador del Barça

L'afició del Barça pot estar tranquil·la fins al 30 de juny de l'any que ve. El seu entrenador, Josep Guardiola, ha ampliat el seu compromís amb el club fins a aquella data. Aquest migdia, a les oficines de l'entitat, ha quedat enregistrada la imatge i el moment de la firma amb la presència del president del club, Sandro Rosell. Amb la firma de la renovació aquest migdia en les oficines del Barcelona, es posa punt final a setmanes de debats al voltant a la figura de Guardiola i el seu futur a l'entitat.

Actualitzat
Josep Guardiola ha anat aquest migdia a les oficines del club català per estampar la seva firma en el contracte que l'unirà al club un any més, fins al 2012, després d'anunciar la seva continuïtat fa unes quantes setmanes. Guardiola, que no ha fet cap declaració, ha abandonat aquest migdia la Ciutat Esportiva després de dirigir un entrenament amb els seus jugadors i s'ha desplaçat a les 13.30 hores a les oficines, després d'haver cancel·lat ahir l'acte, i ha estampat la seva firma en un contracte fins al 30 de juny de 2012.

El preparador barcelonista ha estat acompanyat del seu segon, Francesc "Tito" Vilanova, i del seu representant, Josep Maria Orobitg, a més del president del club, Sandro Rosell, qui els ha atès al seu despatx del Camp Nou. Després de signar el contracte, tots ells, al costat del vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, i el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, han posat per als mitjans del club dins en el despatx del president.

En acabar aquesta sessió privada per als mitjans de l'entitat catalana, Guardiola i Rosell han baixat a l'entrada de les oficines, al costat de l'escut del FC Barcelona, per compartir a segona instància amb la resta d'informadors, fotògrafs i càmeres la salutació per la firma, al qual després també s'han unit Vilanova, Bartomeu i Zubizarreta. Cap d'ells ha fet cap declaració, a excepció de Bartomeu, que a la televisió del Barça s'ha limitat a dir que el club "està molt content amb la continuïtat de Guardiola" i que espera que el tècnic "segueixi molts anys més".

Només èxits

Josep Guardiola s'ha convertit en l'artífex del gran moment que està travessant l'equip blaugrana i l'entitat, prenent el testimoni fa tres temporades de l'extècnic Frank Rijkaard, amb qui el Barça va trencar una ratxa de cinc temporades sense obtenir ni un títol. Guardiola porta com a tècnic en el club tres temporades i mitja, comptant la seva arrencada en el Barcelona B, d'èxit també com els dos següents com preparador del primer equip, amb el qual ha obtingut vuit dels deu títols als quals ha optat. El cap de setmana passat, en el partit contra l'Athletic Club, Guardiola va signar el seu partit 100 a la Lliga, en què ha aconseguit 79 victòries.

La continuïtat de Pep Guardiola al capdavant del Barcelona va generar una petita inquietud fa uns mesos, atès que el preparador no acabava de decidir-se per la renovació, assumpte que finalment es va desencallar fa unes quantes setmanes quan l'entrenador català va donar el seu vistiplau per seguir una temporada més.

Donada la rectitud que marca Guardiola a totes les seves accions com a tècnic, la temporada que ve el barcelonisme tornarà a assistir possiblement a un nou capítol d'inquietud amb la renovació de Guardiola a partir de gener.

Això està motivat perquè l'entrenador s'ha proposat ampliar el seu contracte any a any per, com ha assegurat en més d'una ocasió, pressionar-se a si mateix i no caure en l'autocomplaença ni la comoditat per tenir garantits molt anys a la banqueta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut