Barça

Guardiola explica que se sent més còmode amb contractes curts i deixa la continuïtat d'Ibra en mans del jugador

Josep Guardiola ha fet la primera roda de premsa de la temporada 2010-2011, després de dos mesos, coincidint amb el dia que l'equip ha començat a treballar, en una jornada de revisions mèdiques als futbolistes. El tècnic no ha deixat cap tema pendent. Primer de tot ha explicat que ha renovat per un any perquè prefereix contractes curts, i continua mantenint que la seva continuïtat en el futur dependrà del grau d'entesa amb els seus jugadors. Pel que fa a Ibrahimovic i Márquez, ha deixat la continuïtat en mans dels mateixos jugadors, i del possible fitxatge de Cesc, no és optimista. El tècnic ha deixat molt clar que continuarà confiant en el filial.

Actualitzat
Ha tornat de vacances i Josep Guardiola manté les maneres i l'estil de sempre davant els mitjans. No ha deixat cap tema pendent, i sempre amb resposta per a tot, i amb bones maneres. Continua sense prometre res, "esforç i dedicació sempre". El tècnic del Barça ha començat agraint la confiança oferta per la nova junta amb la seva renovació, i també la de l'antiga per haver-li donat oportunitats. Guardiola ha explicat que va rebre una oferta de sis anys per renovar, però que se sent més còmode treballant amb contractes curts, "necessito saber que les coses funcionen i que tot va bé". "No enredaré ningú, no estaré en cap altre lloc com aquí", ha afegit, deixant molt clar que la seva continuïtat sempre anirà lligada als resultats de l'equip.

Sobre la marxa de Txigrinski, s'hi ha mostrat resignat. Guardiola ha volgut deixar clar que continua pensant que "és un gran jugador, amb un gran potencial, però que els interessos del club estan per sobre de tot", perquè a més, és molt conscient "que no hi ha ni un duro". Sobre el tema de Cesc Fàbregas, Guardiola no és optimista, ja que "és un jugador que volen molts clubs, inclòs el Reial Madrid, entenem que l'Arsenal mana i si no vol que marxi, no marxarà". Però el que sí que ha deixat molt clar és que comptarà amb els jugadors del filial. No està gens amoïnat per tenir una plantilla curta, ja que continuarà apostant, i molt, pels joves del planter, conscient a més de l'economia del club. "Luis Enrique m'ha dit que hi ha nanos molt interessants, els hi donarem tot l'entorn perquè puguin expressar tot el seu talent, no en tingueu cap dubte", ha assegurat Guardiola.

Pel que fa als nous fitxatges, s'ha mostrat molt satisfet. D'Adriano, perquè és un jugador que pot utilitzar en més d'un lloc, i sobretot, per donar descans a Dani Alves. I de Villa, perquè "té molt bons moviments a l'espai". Pel que fa a dos jugadors de continuïtat dubtosa, Ibrahimovic i Márquez, Guardiola ha deixat el futur en mans dels mateixos jugadors, però que compta amb ells. "Un jugador del seu nivell (Ibra) és ell, i només ell, qui decideix el seu futur; ara per ara és jugador del Barcelona, i és un gran professional", ha dit.
 
Sobre el Mundial aconseguit per la selecció espanyola, Guardiola no creu que sigui mèrit seu de cap de les maneres, "és un triomf de molta gent, d'uns jugadors extraordinaris", i està satisfet que Iniesta "un home com ell" hagi estat un dels grans protagonistes. A més, no creu que als seus jugadors els afecti negativament aquest èxit aconseguit.

Pel que fa a la polèmica Cruyff, el de Santpedor ha estat clar i contundent: "algú ha fet alguna cosa malament i s'ha d'arreglar, ja que la vinculació Cruyff-Barça no desapareixerà mai".

La sanció encara cueja

Josep Guardiola s'ha mostrat contundent quan se li ha preguntat per la sanció de 15.000 euros que pesa sobre ell per haver dit que l'àrbitre Clos Gómez va mentir en l'acta del partit de lliga que el Barça contra l'Almeria i que va acabar en empat a 2. El tècnic blaugrana, que va ser expulsat, s'ha refermat en la seva postura i ha avançat que no vol recórrer a la justícia ordinària un cop s'esgoti la via esportiva.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut