Futbol

Guardiola: "De futbol jo no en sabia gens fins que en Johan me'n va ensenyar"

Mite barcelonista ell mateix, i considerat per a molts els successor natural de l'holandès, el tècnic del Bayern també ha valorat la personalitat i les virtuts del seu mestre

Actualitzat

Pep Guardiola s'ha sumat aquest divendres a totes les personalitats i experts, admiradors i coneguts, que fins ara han homenatjat amb la seva veu la persona i la trajectòria de Johan Cruyff. El tècnic de Santpedor no hi podia faltar, ja que l'unia una excel·lent relació personal amb el mite blaugrana, i se sol considerar el seu successor natural.

Guardiola, tan lúcid com sempre però amb una veu sensiblement marcada per l'emoció, ha fet amb diversos periodistes, a l'emissora Rac1, un extens repàs a les seves experiències amb Cruyff, i ha valorat les capacitats tècniques que el van portar a canviar el joc i la personalitat del Barça per convertir-lo en el club guanyador que és avui.

D'això últim, Guardiola no en té cap dubte: Johan Cruyff n'és el màxim responsable. Ell mateix ha admès que "de futbol jo no en sabia gens fins que ell me'n va ensenyar; només sabia fer tocs de pilota".

Una de les virtuts de l'holandès, ha dit, va ser que "era poderós amb els poderosos, i als que pujàvem ens defensava; es va carregar algunes vaques sagrades".

En l'aspecte tècnic, ha valorat que Cruyff sabés anar a la contra i gairebé sempre tenir raó. "Era capaç de dir-te que perdíem perquè corríem massa, quan qualsevol altre entrenador et diria que havies de córrer més. En aquest sentit, Messi seria el seu autèntic hereu, ara mateix".

Pel que fa als homenatges, Guardiola opina que Cruyff s'ho mereix tot, però que el barcelonisme no s'hi ha de capficar ni barallar-se per la manera de fer-los. "En Johan ja és allà i hi serà sempre, és inevitable per tot el que ha fet. Una estàtua no canviarà res.".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut