Eurocopa

Grècia, defensora del títol, marxa per la porta del darrere en caure també contra Rússia (1-0)

La selecció grega, campiona d'Europa l'any 2004 gràcies a l'ultradefensiu sistema d'Otto Rehhagel, ha fet les maletes en perdre també el segon partit de la primera fase. Rússia n'ha tingut prou amb un gol de Zyryanov, que ha aprofitat una increïble errada del porter Nikopolidis, per endur-se una victòria que la fa mantenir-se amb opcions de passar a quarts de final; s'ho jugarà tot amb Suècia a l'última jornada de la primera fase. De rebot, Espanya s'ha vist beneficada pel triomf rus i ja és, matemàticament, primera de grup.

Finalment Otto Rehhagel ha fet cas a les opinions de la premsa grega i ha tret un equip un pèl més ofensiu que al debut contra Suècia, prescindint d'un central per donar entrada a un davanter. Però, d'entrada, la jugada li ha sortit malament. Els primers 45 minuts han estat dominats per Rússia, que ha tingut ocasions clares en les botes de Pavlyuchenko i Zhirkov. Basinas ha estat l'únic grec que ha fregat el gol, però el seu xut de falta ha sortit fora en ser desviat per Shemsov.

Quan semblava que Grècia començava a tenir contralada la situació, Nikopolidis ha comès una errada infantil en deixar la porteria desguarnida sense cap justificació i Zyryanov ha empès l'esfèrica a porteria buida. Era el minut 33. I no han acabat llavors les desgràcies per als de Rehhagel, ja que Seitaridis s'ha lesionat i ha hagut de ser subtituït per Karagounis.

Amb l'angoixa de saber que estava fora de l'Eurocopa, Grècia ha mirat d'anar a l'atac des dels primers instants de la represa, però ha deixat molt forats en defensa que Pavlyuchenko aprofitava una vegada i una altra per crear perill gràcies a la seva velocitat i al seu potent xut amb l'esquerra. El marcador no s'ha mogut. El miracle de Rehhagel no ha tingut continuïtat a Àustria i els grecs s'acomiaden amb més pena que glòria de l'Euro 2008.