L'equip francès celebra el títol amb Pouille (EFE)
Tenis

Lucas Pouille dona a França el desè títol de la Copa Davis (3-2)

França iguala Gran Bretanya com a tercer país que més triomfs ha aconseguit en la competició

Actualitzat

França ha guanyat la seva desena Copa Davis després que Lucas Pouille hagi guanyat el cinquè partit de la final al belga Steve Darcis, per 6 a 3, 6 a 1 i 6 a 0. Pouille ha segellat així la conquesta del títol de la Copa Davis a França, el desè en la seva història i el primer des del 2001.

El triomf de David Goffin en el quart partit (que suposava el 2 a 2 en el global de la final) no ha servit de res, finalment, als belgues. L'únic que ha aconseguit Goffin, en batre Jo-Wilfried Tsonga, en tres sets (7-6 (7-5), 6-3 i 6-2), ha estat endarrerir la victòria final de França.

Una victòria finalment inútil per a Goffin, que ha tornat a demostrar, això sí, que està en una gran forma, ja que ha estat també finalista al Masters. Una gran temporada que no ha pogut rubricar amb la Copa Davis, una competició que Bèlgica no ha guanyat mai, després de perdre tres finals.

França torna a l'elit

Capitanejada per Yannick Noah i amb un quartet format per Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Richard Gasquet i Pierre-Hughes Herbert, França ha recuperat el domini del tenis mundial. Amb aquest desè títol igualen la Gran Bretanya com a tercer país que més triomfs ha aconseguit en aquesta competició: Estats Units (32) i Austràlia (28).

Anar al contingut