Els jugadors del Girona celebren el gol contra l'Espanyol (EFE)
Girona

Girona-Getafe: dos equips ascendits que miren cap a les places europees

A l'espera del que faci el Vila-real al camp del Celta, en cas de victòria d'un dels dos, el Girona i el Getafe poden passar unes hores a la zona de la Lliga Europa

Actualitzat

L'Estadi Municipal de Montilivi mesurarà l'ambició de dos dels equips que han ascendit a Primera aquesta temporada, el Girona i el Getafe, que es neguen a tenir un paper residual a la Lliga i somien amb objectius importants com jugar a Europa. Els dos clubs estan completant una temporada excepcional. Després de quinze jornades disputades, estan empatats amb vint punts i a només un de l'última plaça europea que en aquests moments està en poder del Vila-real.

De fet, la situació actual del Girona i el Getafe és tan bona que, si el Vila-real no supera el Celta de Vigo a Balaídos, el que guanyi el partit de Montilivi acabarà la jornada en posicions d'accés a la Lliga Europa, cosa impensable a principi de temporada per a dos conjunts ascendits fa poc.

El cas més sorprenent és el del Girona, que debuta aquest any a Primera Divisió. Malgrat la inexperiència en l'elit, l'equip blanc-i-vermell ha demostrat una gran competitivitat, especialment en els últims dos mesos. Una prova evident d'això és que, en aquest període de temps, l'equip dirigit per Pablo Machín acumula quatre victòries, dos empats i només una derrota (contra l'Alabès) a la Lliga.

Aquesta bona ratxa de resultats, unida a l'olfacte golejador d'un equip que no es queda sense marcar en la competició regular des de la visita del Barcelona del dia 23 de setembre, han catapultat el Girona cap a la part alta de la taula. Quant a l'onze titular de Machín, la baixa per acumulació de targetes grogues de Pere Pons obre la porta perquè l'Aleix García o David Timor acompanyin en el doble pivot Àlex Granell, un dels quatre advertits de sanció que té el Girona (a més de Granell). També estan a un pas de la suspensió Juanpe, Aday Benítez i Douglas Luiz.
 

Per la seva banda, els homes de José Bordalás arribaran a la cita després de patir una frenada en el seu ascens cap a la zona més noble de la taula. L'Eibar va aconseguir un empat sense gols al Coliseum Alfonso Pérez i el Getafe va perdre l'oportunitat d'acabar el cap de setmana entre els sis millors del campionat. Ara, el Getafe vol acabar l'any amb dues victòries davant dos equips que des del club creuen que són de la seva Lliga. Primer, el Girona, i després, Las Palmas, serviran per tancar l'any d'un grup que, de moment, només pensa en la salvació i no pensa en Europa.

Bordalás viatjarà a Girona sense un dels seus jugadors clau, Markel Bergara, que va ser operat aquesta setmana d'un trencament de menisc i estarà tres mesos de baixa. Sense una de les seves peces clau, el tècnic alacantí podria posar al seu lloc el marroquí Fayçar Fajr, que formaria dupla al centre del camp amb Mauro Arambarri.

El Getafe només ha visitat dues vegades l'Estadi Municipal de Montilivi i no ha guanyat mai. En setzens de final de la Copa del Rei del curs 2013/14 va empatar 1-1, mentre que la temporada passada, a Segona Divisió, va ser golejat 5-1. 

Anar al contingut